Maşină a timpului şi un şofer solitar. Căutăm tovarăşi aventurieri!

Am o maşină a timpului în cale afară de stranie. Are propria ei personalitate, pe cuvânt! Este o aventurieră în adevăratul sens al cuvântului. Nu se mulţumeşte cu o simplă călătorie în negura timpului ca orice altă maşină. NU! Ea ţine negreşit să pătrundă în fel de fel de dimensiuni distorsionate şi tărâmuri mitice. N-ai idee ce se ascunde în afara bulei ăsteia de plastic supranumite “realitate”! Zău! E minunat!

Zilele trecute am dat de nişte suflete nemaipomenit de faine! “Mă plictisesc, vino să zburăm puţiiiiiiiiin!” îmi spuse ea cu surâsul ei şiret. Aşa a început totul. Mă aşez cuminte pe scaun şi mă las în voia ei.

Este anul 1939. Destul de morbidă această Germanie nazistă. Ne strecurăm printre nişte nori supăraţi şi dolofănei. Îmi lipesc fruntea de geam şi privesc în jos. Străzi pustii şi un morman de cărţi arzânde. Dezolant. Dar stai! Priveşte! Acolo jos, lângă mormanul de cărţi! O fetiţă de vreo 10 ani salvează o carte de flăcările alea mistuitoare şi perfide! “Cât curaj! “ zic.

Dar nu apuc să termin să îmi exprim admiraţia că mă trezesc plutind alături de nişte vulturi ce duceau în spate nişte…gnomi?! Ce se întâmplă? Unde suntem? Şi uite, un hobbit! Şi mai e şi un vrăjitor! Şi o armată de orci lăsată în urmă! Se pare că cineva tocmai scăpase de belele.

Maşina n-are chef însă de belele. Astfel, continuându-ne voiajul liniştit, dăm de un tip “fugit în lume” cu o şapcă roşie de vânătoare. Ne-ntreabă neîncetat dacă ştim ce se întâmplă cu raţele de pe lac, iarna. Să ştii că ar fi putut fi un adevărat erou! Se visa stând pe marginea unei stânci veghând asupra copiilor ce zburdau într-un lan de grâu. Ar fi avut o viaţă atât de liniştită şi ăştia mici l-ar fi iubit la infinit! Păcat…fir-ai tu să fii de bulă de plastic!

Dacă eşti şi tu un aventurier vino cu noi! Ne-am acrit de singurătatea asta. Te luăm joia asta de la District 15, pe la ora 18:00! Ce zici?

(Pe 29 ianuarie va avea loc prima ediţie a Cafenelei Literare din cadrul proiectului Cărţile pe faţă Satu Mare. Prin această Cafenea Literară, asociaţia SamStudia şi District 15 încurajează atât gândirea critică, cât şi libera exprimare a opiniilor! Cărţile despre care vom povesti în această ediţie sunt: “De veghe în lanul de secară”( J.D.Salinger),  “Hobbitul”(J.R.R.Tolkien) şi “Hoţul de cărţi” (Markus Zusak). Ne vedem în District 15( str. Ştefan cel Mare, nr.15)! )

 

 

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *