Olimpia Satu Mare – FC Caransebeş 2-1, în prima etapă a returului Ligii a II-a

Olimpia Satu Mare s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-1 împotriva lanternei roşii a Ligii a II-a, FC Caransebeş, în prima etapă a returului. Reuşitele formaţiei sătmărene au fost semnate de Alexandru Boştină în minutele 47 şi 59, în timp ce pentru echipa oaspete a deschis scorul Lupu în minutul 7. În urma acestei victorii, Olimpia Satu Mare urcă pe poziţia a 7-a în clasament, apropiindu-se la doar două puncte de prima ocupantă a unui loc de play-off, Unirea Tărlungeni.

Revenirea lui Tiberiu Csik la cârma Olimpiei în urmă cu o săptămână părea să fi adus un alt suflu, o nouă mentalitate în cadrul echipei. Optimismul atingea cote maxime înaintea unei partide aparent mai facilă împotriva unei formaţii care n-a mai cunoscut gustul victoriei din prima etapă a turului, atunci când se impunea cu 1-0 pe teren propriu chiar în faţa galben-albaştrilor. Acesta reprezenta un motiv în plus pentru jucătorii sătmăreni, de a-şi lua revanşa pentru înfrângerea surprinzătoare suferită în tur, având de această dată de partea lor şi încurajările celor aproximativ 1000 de oameni prezenţi pe stadion pentru a-i susţine.

Debutul partidei era unul sub aşteptări, în care ambele echipe practicau un joc de aşteptare, pe alocuri chiar haotic la mijlocul terenului. Declicul avea să se producă în minutul 7, spre surprinderea tuturor atunci când Lupu, găsit într-o poziţie suspectă de offside de Artean îl învinge cu un şut plasat pe Anca-Trip din 10 metri, deschizând scorul pentru echipa oaspete. Această reuşită părea să-i fi resuscitat pe galben-albaştri care, dornici de egalare, au fost mai prezenţi în careul advers în căutarea golului care să readucă speranţa victoriei.

În minutul 22 Bujor, de la 16 metri, îl încearcă pe portarul advers cu un şut pe jos, lângă bară, însă şutul acestuia este previzibil, fiind reţinut fără mari emoţii. Până la pauză Olimpia a mai avut câteva incursiuni în careul celor din Caransebeş, însă fără rezultat pe tabela de marcaj, astfel că prima repriză se încheia cu un avantaj fragil pentru oaspeţi, arbitrajul fiind însă contestat vehement atât de staff-ul Olimpiei, cât şi de spectatorii prezenţi în tribune.

Repriza a doua a început cu două schimbări în tabăra sătmăreană, antrenorul galben-albaştrilor încercând să modifice jocul echipei sale, un joc neconvingător până în acel moment. Laso şi Burlacu le-au lăsat locul lui Feier şi Boştină, cel de-al doilea dovedindu-se a fi „asul din mânecă” al lui Tiberiu Csik. La doar două minute de la reluarea jocului, Boştină loveşte decisiv pentru prima dată, acesta reuşind o preluare de manual în 6 metri urmată de un şut din întoarcere care l-a lăsat fără răspuns pe Coca.

Într-o dispoziţie de joc peste media evoluţiilor sale, Boştină nu avea să îşi spună ultimul cuvânt în minutul 47, acesta dorind să îşi aducă echipa în avantaj atunci când Caransebeş încerca să echilibreze jocul prin atacuri repetate. În cele din urmă, atacantul sătmărean îşi trece în cont dubla în minutul 59 atunci când, de la 22 de metri de poartă, acesta reuşeşte o execuţie de generic care, deşi a fost ghicită de portarul advers, nu a mai putut fi împiedicată în drumul ei spre vinclul porţii.

Oaspeţii au încercat din răsputeri să marcheze golul egalizator, însă singura ocazie demnă de luat în considerare s-a consumat în minutul 85 când Negoescu, scăpat din marcaj de fundaşii sătmăreni, rămâne singur cu Anca-Trip în careu, însă acesta are un reflex salvator care consemnează a doua victorie consecutivă a Olimpiei de la revenirea lui Csik, victorie care îi apropie pe elevii săi de play-off.

Următorul test pentru galben-albaştri are loc peste două săptămâni, când aceştia vor primi la Satu Mare vizita echipei Fortuna Poiana Câmpina, care se situează actualmente pe locul 3 în clasament.

Olimpia Satu Mare: Anca – Burlacu (46’ Feier), Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) – Gavrilescu, Bic, Villand, D. Muntean – Bujor (78’ Scvarzkopf), Laso (46’ Boştină).
FC Caransebeş: V. Coca – Al. Manea, Dicu, Goşa (cpt.), Buşu – Ologu, Precup (74’ Negoescu) – Dârvaru, Artean (Poiană 74’), Suru – S. Lupu.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *