Weekend-ul sportiv în Satu Mare, un eveniment reuşit la prima sa ediţie

Weekend-ul sportiv sătmărean, organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în parteneriat cu Asociaţia SamStudia în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, a avut parte de numeroşi participanţi, Centrul de Agrement Ştrand reuşind să găzduiască în condiţii optime prima ediţie a acestui eveniment. Competiţiile au fost destinate tuturor iubitorilor de sport şi nu numai, aceştia având posibilitatea să ia parte la concursuri de minifotbal, baschet, beach volley, tenis de masă şi şah.

Minifotbalul a avut, de departe, cea mai acerbă concurenţă, înscriindu-se nu mai puţin de 48 de jucători în cadrul a 9 echipe, „cu toţii competitivi, dar în acelaşi timp prezenţi şi pentru distracţie”, după spusele lui Emanuel Pop, membru SamStudia. Echipa cea mai inspirată, care a reuşit să surclaseze toţi adversarii prezenţi in competiţie s-a dovedit a fi ASP14, care a trecut cu succes de ultimul hop, finala, cu scorul de 4-3 împotriva formaţiei Galacticii. Echipa ASP14 a fost formată din Viorel Sztan, Cătălin Bala, Rolland Horvath, Mirel Boitor şi Eduard Godja.

Nici amatorii tenisului de masă nu s-au lăsat mai prejos, fiind prezenţi în număr de 26 în competiţiile de adulţi, respectiv copii. La categoria adulţi şi-a demonstrat măiestria Moldovan Sergiu, acesta reuşind să se impună cu scorul de 3-2 în finala împotriva lui Sălăjan Sorin. Adversarul său, totuşi, a dat dovadă de luptă până la ultima suflare, egalându-şi adversarul după ce a fost condus cu 2-0 şi având chiar şansa, la un moment dat, de a închide meciul în setul decisiv, nereuşind însă să îşi concretizeze şansele avute. În competiţia destinată copiilor s-a încoronat învingător Fortiu Sergiu care, deşi era cel mai tânăr dintre participanţi, şi-a etalat calităţile şi îndemânarea în faţa oponenţilor întâlniţi.

Acelaşi Sălăjan Sorin s-a revanşat, după înfrângerea dureroasă suferită în finala turneului de tenis de masă, reuşind să-şi adjudece primul loc în urma finalei aşa-numitului „sport al minţii”, şahul. Competiţiile de volei şi baschet nu s-au bucurat de o prezenţă la fel de notabilă, anunţându-şi participarea numai două echipe la momentul începerii. Toţi cei care s-au declarat triumfători la finalul celor cinci concursuri au fost premiaţi atât cu trofee, cât şi cu diplome de către Virgil Dragoş (director DJST) şi Emanuel Pop.

Totuşi, în ciuda acestui aspect oarecum dezolant, cei prezenţi se declară mulţumiţi de desfăşurarea evenimentului şi de modul în care acesta a fost organizat. Intervievat după încheierea competiţiilor, Menesi Erik, jucător al echipei Galacticii în cadrul competiţiei de minifotbal ne-a împărtăşit, pe scurt, impresiile sale în legatură cu weekend-ul sportiv: “Evenimentul mi s-a părut unul reuşit. Organizatorii au reuşit să strângă un număr destul de mare de participanţi. Un astfel de eveniment organizat mai des ar avea mare succes.”

Organizatorii au menţionat, de asemenea, că se doreşte organizarea unor astfel de evenimente şi pe viitor, chiar de mai mare amploare, întrucât acestea sunt benefice dezvoltării armonioase a fizicului, dar şi a gândirii.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *