Steaua, eliminată dramatic din UEFA Champions League de Ludogorets, scor 6-5 după loviturile de departajare

Echipa bulgară Ludogorets Razgrad s-a impus miercuri, 27 august, împotriva Stelei cu scorul de 1-0 (6-5 d.p.). Singura reuşită a timpului regulamentar de joc a fost semnată de Wanderson care, în minutul 90, l-a executat pe Arlauskis cu sânge rece de la 16 metri, spre disperarea steliştilor care erau cu gândul la grupele acestei competiţii de prestigiu după avantajul minim de 1-0 obţinut în tur. Bulgarii n-au mai reuşit să puncteze decisiv pe tabelă în prelungiri, însă s-au revanşat la loviturile de departajare, când Cosmin Moţi, din postura de portar, a reuşit să pareze două execuţii ale steliştilor Pârvulescu, respectiv Râpă.

Avantajul de 1-0 obţinut în tur le dădea speranţe suporterilor Stelei, dar nu numai, la o nouă calificare în grupele UEFA Champions League, cea mai competitivă întrecere la nivel de cluburi europene. Formaţia roş-albastră a pregătit această partidă cu o atenţie deosebită, Costel Gâlcă menajându-şi chiar câţiva dintre titularii obişnuiţi în partida cu Ceahlăul Piatra Neamţ din Liga 1, semn că toate gândurile se îndreptau către returul de la Sofia.

Steaua a început furibund partida, prima ocazie ivindu-se chiar în minutul 7 atunci când Sânmărtean, după o serie de driblinguri de efect, centrează cu exteriorul pentru Claudiu Keseru care, însă, şutează pe lângă poartă în situaţie iminentă de gol. Avea să fie, totuşi, primul semnal de alarmă pentru echipa gazdă, fiind primul moment mai delicat al partidei pentru aceştia. Lucian Sânmărtean a ieşit din nou la rampă în minutul 22 când, după o nouă fază magistrală prin care s-a apropiat periculos de poarta adversă, ratează de puţin vinclul porţii lui Stoyanov.

Starea de amorţeală a formaţiei lui Dermendzhiev s-a dovedit a fi doar temporară în minutul 32 când Arlauskis a fost pus la grea încercare de un şut plasat lângă bară trimis de Fabio Espinho, dar are o intervenţie de zile mari cu care menţine tabela neschimbată, steliştii răsuflând uşuraţi după acest moment dificil. Finalul primei reprize îi găsea pe cei de la Ludogorets mult mai motivaţi, într-o ofensivă permanentă, Misidjan fiind la doar câţiva centimetri de a relua balonul către poartă în urma unei centrări de pe partea dreaptă trimisă de Aleksandrov.

Şansa a fost de partea formaţiei lui Costel Gâlcă în cea de-a doua repriză, echipa lui Moţi ratând numeroase situaţii notabile de egalare a situaţiei la general, Terziev sau Marcelinho nefiind însă suficient de inspiraţi pentru a-l depăşi pe Arlauskis, aflat într-o creştere evidentă de formă. Singurul moment de nesiguranţă în careul bulgar a fost produs de Lukasz Szukala care, cu o demonstraţie de detentă ieşită din comun, reia exemplar o centrare din lovitura liberă a lui Lucian Sânmărtean, balonul izbind bara după intervenţia oportună a lui Stoyanov.

Steaua părea să fie mulţumită cu scorul de pe tabelă, în ciuda faptului că aveau un singur gol per ansamblul celor două manşe, iar această indolenţă avea să-i coste scump. În minutul 90, Pârvulescu nu reuşeşte să oprească atacul lui Ludogorets în mod regulamentar şi alunecă asupra adversarului său direct, acordând astfel o lovitură liberă nesperată bulgarilor pe final de meci. Din lovitura liberă obţinută, aceştia se apropie cu paşi înceţi, dar siguri de poarta lui Arlauskis, obţinând un corner după o respingere a aceluiaşi Paul Pârvulescu. Cornerul este respins cu capul de înalţii fundaşi roş-albaştri, însă Wanderson, intrat pe teren în urmă cu doar cinci minute, îşi ia inima în dinţi şi şutează de la 16 metri, iar şutul acestuia se dovedeşte a fi fără speranţe pentru stelişti, Ludogorets reuşind “în al doisprezecelea ceas” să ducă meciul în prelungiri.

Prelungirile nu au adus ocazii demne de luat în considerare, evenimentul care părea să încline balanţa în favoarea Stelei fiind eliminarea portarului Stoyanov care, în poziţie de ultim apărător, îl faultează în minutul 119 pe Fernando Varela, rămas singur după o pasă sclipitoare, în profunzime care l-a găsit demarcat. În poartă intră chiar Cosmin Moţi, românul celor de la Ludogorets, care îşi asumă responsabilitatea apărării loviturilor de departajare. Din nefericire pentru formaţia bucureşteană, Moţi a arătat calităţi remarcabile ca portar, reuşind să apere şuturile lui Pârvulescu şi Râpă, cel din urmă punând capăt în mod surprinzător traseului Stelei în această competiţie, însă până la urmă meritoriu după jocul şters şi fără orizont din cea de-a doua repriză.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *