Real Madrid, învingătoare în SuperCupa Europei după 2-0 cu FC Sevilla

Real Madrid s-a impus marţi, 12 august, cu scorul de 2-0 împotriva Sevilliei, într-un meci contând pentru SuperCupa Europei, competiţie desfăşurată la Cardiff între câştigătoarea UEFA Champions League şi UEFA Europa League. Reuşitele acestei partide au fost semnate de Cristiano Ronaldo în minutele 30, respectiv 49, în urma unor pase magistrale oferite de Gareth Bale, respectiv Karim Benzema. Formaţia madrilenă reuşeşte, astfel, să îşi adauge în vitrină primul trofeu major al actualului sezon.

Real Madrid era anunţată drept favorită în această partidă, diferenţele “pe hârtie” dintre cele două echipe fiind evidente. Sevilla avea totuşi speranţa că o surpriză nu este irealizabilă, mai multe formaţii câştigătoare de Europa League luându-şi acasă acest trofeu în ultimii ani în detrimentul unor “campioane ale Europei”, aşa cum sunt supranumite echipele care câştigă UEFA Champions League. De asemenea, noile achiziţii ale formaţiei lui Carlo Ancelotti urmau să îşi facă debutul într-o partidă oficială, Toni Kroos şi James Rodriguez fiind nume de marcă care aveau nevoie de încredere pentru a se adapta angrenajului echipei.

Prima repriză a partidei a fost una de uzură, în mare parte de tatonare, în care madrilenii erau cei care puneau o presiune mai accentuată la poarta adversă. Fostul portar al CFR-ului, Beto, era însă la post, fiind îngerul păzitor al echipei sale în două rânduri, la şuturi expediate de Gareth Bale sau Cristiano Ronaldo. Reduta Sevilliei şi-a arătat, până la urmă, slăbiciunile în minutul 30 când lui Gareth Bale i se oferă timp pentru a-şi pregăti centrarea de pe partea stângă care a fost trimisă cu precizie în faţa porţii, Ronaldo având de îndeplinit o simplă formalitate de la 5 metri, perpendicular pe poartă.

Replica elevilor lui Unai Emery nu s-a lăsat îndelung aşteptată, Casillas reuşind să respingă miraculos în corner o execuţie a lui Carico din 6 metri venită după o recuperare a lui Carlos Bacca. Singura fază notabilă a celei de-a doua reprize a conturat cea de-a doua reuşită a lui Cristiano Ronaldo care, găsit la marginea careului de o pasă a lui Karim Benzema, pătrunde nestingherit în careul advers şi îl execută cu sânge rece pe Beto, care era plasat defectuos în momentul şutului.

Apatia Sevilliei, datorată scorului liniştitor înregistrat pe tabelă în favoarea formaţiei madrilene, a făcut ca partida să nu mai ofere momente spectaculoase, Beto şi compania fiind consolaţi mult prea devreme cu ideea că trofeul le-a scăpat printre degete, de această dată, în faţa unei echipe cu jucători mai experimentaţi la acest nivel.

Singura ocazie demnă de luat în considerare a reprizei secunde s-a petrecut abia în minutul 89, atunci când Iker Casillas respingea cu multă siguranţă un şut cadrat al lui Krychowiak. Astfel, Real Madrid îşi respectă blazonul şi se impune fără emoţii, chiar dacă James Rodriguez sau Toni Kroos nu au oferit faze memorabile, îndeosebi columbianul având o evoluţie cu mult sub aşteptări.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *