Plopstock, mai reuşit de la an la an

A cincea ediţie a festivalului de muzică Plopstock a reunit lângă Fântâna cu Bere un număr impresionant de tineri curioşi să îşi vadă în carne şi oase idolii muzicali. Aceasta s-a desfăşurat între 21 şi 23 august şi a fost, cu siguranţă, cel mai reuşit eveniment sătmărean al verii.

Peste 1000 de simpatizanţi ai muzicii au asistat în cele 3 zile de festival la show-ul facut de trupe româneşti de renume şi nu numai. Cel mai aglomerat a fost, evident, sâmbătă, 23 august când binecunoscuţii membri ai trupei Subcarpaţi au concertat în premieră în Satu Mare pentru mai bine de o oră.

Nu au dezamăgit nici cei de la Viţa de Vie care, în prima zi a festivalului, i-au determinat pe  numeroşii lor fani să cânte împreună cu ei piese faimoase precum ,,Praf de stele”, ,,Varză” sau ,, Basul şi cu toba mare”. O altă atracţie inedită a fost trupa Riddim Colony, din Ungaria, interpreţi de muzica reggae care au reuşit să se facă foarte plăcuţi printre sătmăreni datorită uşurinţei cu care au comunicat cu publicul. Au mai concertat in aceeaşi zi şi The Kryptonite Sparks, N.O.R şi binecunoscuţii sătmăreni D.O.T.S.

Ziua de vineri debutează cu orădenii Anysound, clujenii Relative şi Rehab Nation şi o schimbare de ultim moment: formaţia locală Synergy a ţinut locul celor de la Positive John, care nu au mai reuşit să ajungă anul acesta. Apogeul serii a fost trupa Basska, din Bucureşti, care a reuşit să strângă un număr impresionant de spectatori lângă Fântâna cu Bere.

Marele final nu a dezamăgit, ba dimpotrivă. Sâmbătă, 23 august, trupe precum Frozen, Dirty Shirt, Ska-nk şi Subcarpaţi ne-au ţinut nemişcaţi de lângă scenă. Membrii Ska-nk, care au cântat şi anul trecut la Plopstock, au ţinut să felicite organizatorii festivalului, spunând că au evoluat mult şi acest lucru se vede şi după numărul de curioşi care s-au adunat. Subcarpaţi, trupa care a făcut ca prin apropierea scenei să nu se poată trece datorită stilului neobişnuit pe care îl abordează, combinând muzica electronică, hip hop-ul si folclorul, cu siguranţă, nu a dezamăgit.

Se poate spune clar că Plopstock a evoluat mult faţă de anul trecut, şi chiar daca joi vremea nu a fost de partea noastră, acest lucru aproape că a rămas de nesesizat, având în vedere cât de bine s-au simţit cei prezenţi. Felicitări organizatorilor si tuturor celor care au fost implicaţi şi sperăm ca anul viitor să asistăm la un festival cel puţin la fel de reuşit ca şi cel din acest an.

 

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *