Totul începe cu o linie

Satu Mare, în ciuda faptului că este un oraş mic, are o generaţie de adolescenţi bine cunoscută prin faptul că nu acceptă să stea în casă prea mult. Mai ales acum, în vacanţă, dacă ar fi să luăm localurile pe rând, constatăm că multe sunt pline până la refuz de tineret. Încercând să aflu secretul unuia dintre cele mai iubite localuri în rândul tinerilor, l-am rugat pe Burciu Bogdan, care a contribuit serios la punerea pe picioare a localului The Line, să ne povestească puţin despre elementele care aduc zilnic zeci de tineri lângă Turnul Pompierilor.

1. Ţinând cont că în Satu Mare există o competiţie destul de mare, de unde a pornit ideea de a mai deschide un local?

“În Satu Mare localurile urmează aceeaşi linie”, ceea ce le face aproape identice. În consecinţă, localul The Line s-a deschis din dorinţa de a fi ceva diferit, ceva ce publicul sătmărean nu a mai cunoscut.

2. Care a fost cel mai greu de depăşit obstacol pentru a pune pe picioare localul?

În alcatuirea design-ului interior intră multe obiecte reciclabile. Din acest motiv “nu ştiam dacă o să prindă la public şi dacă vor înţelege ideea nostră, asta mi s-a părut cea mai mare provocare”.

3. Cine s-a ocupat de design-ul localului?

Acesta a fost în cea mai mare parte creaţia lui Burciu Bogdan, care a terminat o facultate de design interior şi a luat amenajarea The Line ca pe un proiect pentru sine. “Acceptăm orice părere, design-ul îl schimbăm constant ca să nu se plictisească lumea. Vrem şi să promovăm anumiţi artişti sătmăreni care vin aici şi îşi expun lucrările, tablourile”. Trebuie să recunoaştem că interiorul arată interesant, atractiv şi fresh, semn că este bine pus la punct, de la peretele acoperit cu semnături care la început a fost alb şi acum a devenit negru, până la candelabrul improvizat.

4. Ce are The Line în plus faţă de celelalte localuri?

“În primul rând, atmosfera prietenoasă. Te simţi ca la cineva acasă, nu ca într-un bar. Nici muzica nu este aşa ca în alte locuri unde se pune radio şi auzi acceaşi melodie de o grămadă de ori. Reţetele sunt şi ele ceva diferit, nu prea le găseşti altundeva: cafea organică, milkshake-uri, italian soda…”

5. Plănuiţi să vă mutaţi sau să vă extindeţi pe viitor?

“De mutat, nu, dar, dacă primim aprobare, poate mai facem un nivel. Vara ne extindem afară, pe terasă”. Cât despre spaţiul mic, Bogdan consideră că poate fi şi un avantaj: atrage curioşi. Atunci când văd că localul e plin aproape tot timpul, curioşii profită de momentele în care găsesc o masă liberă ca să încerce să se lămurească de ce The Line este atât de popular. Având în vedere cât de bine a prins la publicul sătmărean, există posibilitatea de a crea o linie de cafenele The Line şi în alte oraşe mai mari. “Există oameni ca în Satu Mare şi în alte oraşe”.

6. De unde provine numele?

“Orice începe cu o linie care se extinde, la care se adaugă. Este un concept simplu care poate duce la ceva complicat”. Cafeneaua a fost gândită aşa de la început, să fie un loc unde să îţi poţi arăta talentele, lucru pe care au şi reuşit să îl facă. Dovezile există: mulţimea de schiţe şi tablouri expuse pe toţi pereţii, dar şi peretele pe care s-au semnat şi au desenat zeci de adolescenţi.

7. De ce a fost aleasă această locaţie, luând în considerare că spaţiul nu este atât de mare?

“Acest loc îl urmăream de mult, mai ales pentru că e aproape de monumente importante, cum e Turnul Pompierilor, şi de instituţii <<artistice>> care atrag, precum Liceul de Arte sau teatrul”. Este un spaţiu care ar fi păcat să nu fie folosit.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

One thought on “Totul începe cu o linie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *