Prima ediţie a festivalului La Dâmburi

Mijlocul verii a adus în atenţia publicului sătmărean un nou festival- La Dâmburi. În 25 şi 26 iulie sute de reprezentanţi ai judeţului nostru s-a adunat în Parcul UFO din cartierul Micro 17 pentru a lua parte la diversele activităţi plănuite de tineri pentru tineri. Mai exact, membrii asociaţiei SamStudia, care au muncit pentru a organiza acest eveniment în detaliu alături de sponsorii lor au reuşit să demonstreze că Satu Mare are un public deschis la nou şi dornic de distracţie.

Prima zi a festivalului a debutat cu un concurs de Streetball, unde echipele au jucat 3 vs 3, continuând mai apoi cu o varietate de workshop-uri pe diferite teme( stand Act4U,grafică, origami, caricaturi, body-painting, hip-hop, tIatru) şi, într-un final, cu mult aşteptatele concerte. Un numar mare de oameni s-a strâns abia seara, pentru trupe precum  Straight Up, We Singing Colors, One Lion, Pistol cu Capse, The Amsterdams, dar mai ales C.T.C. Aceştia au concertat până aproape de miezul nopţii, nedezamăgindu-i pe cei adunaţi special ca să–şi vadă idolii. După terminarea show-ului, distracţia s-a mutat la Ciupercă, lângă ştrand, pentru afterparty.

A doua zi de festival a fost deschisă de evenimente precum competiţia muzicală ,,King of the Hills”, menită să promoveze talentul muzical sătmărean, reprezentaţii inedite de spacepainting, graffiti, parkour, BMX şi nu numai. Trupele care au ţinut treaz cartierul în data de 26 iulie au fost : The Idoru, Grave for Sale, Flare, Untold Faith, Blackhoney, dar şi sătmărenii Dots.

De-a lungul a două zile de festival pline, dar şi două afterparty-uri, toate precedate de multă muncă, La Dâmburi a strâns sute de adolescenţi curioşi, dar nu numai. În ciuda faptului că unele activităţi au fost plănuite în ultimul moment ,şi poate s-a văzut acest lucru din când în când, ne bucurăm că evenimentul nostru a fost bine primit de către cei din Satu Mare. Mulţumim  tuturor sponsorilor noştri şi tuturor celor care ne-au ajutat  dar, mai ales,le mulţumim celor care au participat La Dâmburi, făcând din acesta un succes.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *