Patru judoka de la CSM Satu Mare, medaliaţi la Turneul International din Croaţia

În cadrul turneului internaţional de judo de la Split, Croaţia, organizat între 27-29 iunie, patru sătmăreni au reuşit să obţină medalii la categoriile din care au făcut parte. Cristian Şereş (categoria 66 kg), Lorand Samel (categoria 100 kg), respectiv Ovidiu Pop (categoria +100 kg) şi-au trecut în cont câte o medalie de bronz, în timp ce Marian Halas, la categoria 81 kg, a trecut cu brio de toţi adversarii întâlniţi, cucerind medalia de aur. De asemenea, Florin Faur, reprezentant al Clubului Sportiv Unio, se poate mândri cu medalia de bronz obţinută în cadrul probei sub 18 ani a turneului, la categoria 90 kg.

Marian Halas nu este la prima performanţă majoră a carierei sale, acesta având în palmares şi alte distincţii demne de luat în considerare, precum titlul de vicecampion naţional in 2008 şi 2009 la Arad, dar şi aurul în 2010 în urma unei alte participări la turneul arădean. Sătmăreanul dovedeşte, în acest fel, că medalia de aur de la Split nu este obţinută întâmplător, Halas fiind deja experimentat cu succesul pe plan internaţional după participarea la turneul internaţional din Graz, Austria, acolo unde s-a clasat pe primul loc.

Lorand Samel demonstrează, de asemenea, că a reuşit cu succes să facă trecerea de la turneele de tineret la cele de seniori după ce, anul trecut, îşi adjudeca aurul la campionatul naţional de tineret sub 23 de ani. Sătmăreanul reprezintă, totodată, una dintre tinerele speranţe ale judo-ului românesc, de la care se aşteaptă în continuare performanţe notabile în turneele de importanţă majoră care vor urma.

La turneul internaţional de judo din Croaţia au mai participat Florin Fuşle şi Vasile Fuşle la categoria 81 kg, cei doi nereuşind, însă, să câştige vreo medalie, fiind eliminaţi încă din primele tururi. Astfel, Vasile Fuşle nu a izbutit să confirme forma bună în care se afla în luna martie a acestui an, atunci când a fost singurul român medaliat cu aur la turneul Hungarian Open Masters Judo Championships de la Budapesta.

Pentru judoka sătmăreni urmează o perioadă de pregătire pentru competiţiile din toamnă, prima fiind Campionatul Balcanic, la care se aşteaptă o nouă evoluţie strălucitoare a reprezentanţilor noştri, mai ales ţinând cont că, la ediţia din 2013, Cristian Şereş se „încununa” învingător, obţinând atunci medalia de aur la categoria 60 kg.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *