Olimpia Satu Mare – Minerul Motru 4-1, în ultimul meci al galben-albaştrilor din acest sezon

Olimpia Satu Mare s-a impus, sâmbătă, în faţa echipei Minerul Motru, cu scorul de 4-1, prin golurile înscrise de Alexandru Boştină în minutul 14 din lovitură de la 11 metri, Petrică Dragoş în minutul 53, Ervin Zsiga în minutul 66 şi Daniel Feier în minutul 71, în timp ce echipa oaspete a marcat golul de onoare prin Andrei Dicu în minutul 20, din penalty. Olimpia încheie sezonul pe locul al 7-lea, după un parcurs onorabil al sătmărenilor în primul sezon de liga a 2-a de la reînfiinţarea echipei.

Pe o atmosferă toridă, în care termometrele indicau peste 28 de grade Celsius, galben-albaştri doreau să îşi ia adio de la proprii suporteri cu o ultimă victorie în faţa Minerului Motru, o formaţie condamnată la retrogradare cu multe etape în urmă. Meciul, nefiind relevant în perspectiva clasamentului, conferea şansa antrenorului Olimpiei de a testa jucători care au evoluat mai puţin în acest sezon, precum Şuta, Zsiga sau Petrică Dragoş.

Partida a fost una de vacanţă, în care singurele semne de viaţă erau date de antrenorul oaspeţilor, Gabriel Zahiu, care încerca permanent să îi ţină în priză pe elevii săi. Prima repriză a partidei a fost echilibrată, disputată în cele mai multe momente la mijlocul terenului, fiecare dintre cele două echipe încercând să desfacă defensiva adversă prin pase repetate. Declicul s-a produs în minutul 14, când Gavrilescu a fost găsit ideal la marginea careului printr-o pasă de peste 40 de metri, iar acesta, după ce izbuteşte să intre nestingherit în careul motrenilor, este oprit neregulamentar, prin fault de un fundaş advers. Centralul partidei, fără vreun moment de ezitare, acordă lovitură de la 11 metri. Boştină transformă, fără emoţii, această oportunitate, cu un şut violent, la firul ierbii, pe centrul porţii.

În minutul 18, Gavrilescu a avut o execuţie de generic de la 10 metri de poarta adversă, din voleu, cu care a zguduit bara din stânga a porţii apărate de Trică, Olimpia ratând de puţin desprinderea. Motrenii nu s-au lăsat învinşi, dorind să se despartă de divizia secundă cu un rezultat pozitiv, iar în minutul 20 aceştia beneficiază şi de o eroare impardonabilă a lui Şuta. Portarul sătmărean este indolent în propriul său careu, iar, încrezător în forţele proprii, încearcă să dribleze un atacant advers şi pierde posesia. Fundaşii sătmăreni încearcă să repare eroarea, însă Neacşu este faultat de Gavrilescu în careu, iar Andrei Dicu reuşeşte să egaleze, în ciuda faptului că Şuta a atins balonul înainte ca acesta să depăşească linia porţii sale.

Cea de-a doua repriză a fost dominată teritorial de sătmăreni, iar oaspeţii păreau să-şi fi consumat întreaga energie, fiind surclasaţi la toate capitolele. După numai opt minute de la reluarea jocului, Zsiga este faultat în careu, dictându-se astfel al treilea penalty în această partidă. Alexandru Boştină este, din nou, desemnat să îşi asume responsabilitatea executării acestei noi lovituri de la 11 metri. Acesta nu este însă la fel de inspirat precum a fost la prima lovitură de departajare, execuţia sa fiind citită de portarul Trică, care a respins defectuos, în faţă, iar Petrică Dragoş, care a continuat să urmărească mingea, profită de ocazia ivită, aducând din nou Olimpia în avantaj.

Golurile marcate de Zsiga în minutul 66, după un şut plasat din 10 metri, respectiv de Feier în minutul 71, care a profitat de o bâlbâială colectivă a defensivei Motrului, au conturat o victorie de rămas-bun pentru cei 400-500 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului sătmărean, după un sezon cu bune şi cu rele, încheiat totuşi fără emoţii pentru aceştia. Aceştia au demonstrat, astfel, că promovarea în liga a 2-a în sezonul precedent nu a fost deloc întâmplătoare. Sperăm, totodată, că în sezonul 2014-2015 Olimpia va reveni cu forţe proaspete şi va reuşi să gestioneze mai bine partidele de importanţă majoră, partide care în acest sezon i-au interzis calificarea în play-off.

Olimpia Satu Mare: Şuta – Sabău, Mureşan, Rus, Iuhas (cpt.) – Gavrilescu (Kinczel 46′), Roghină, Svarczkopf, Zsiga – Dragoş (Roatiş 72′), Boştină (Feier 68′).

Minerul Motru: P. Trică – Iclănzan, Nueleanu (Cernica 54′), Dicu (cpt), Andriţoiu (Tudoran 51′, Stănescu 74′ în locul lui Tudoran) – Neacşu, Unguru, Speroni, Nicoloff – Poenaru, Fărcăşanu

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *