B. Carina: Satu Mare, plai cu flori

S-a întrebat cineva vreodată de ce, în ciuda faptului că ne tot plângem că nu avem mall-uri sau autostrăzi, continuăm să ne întoarcem aici? Da, este adevărat, Satu Mare nu o fi un centru universitar de succes şi nici cel mai întins oraş din ţară, dar totuşi,  Satu Mare este cu adevărat un oraş ,,mare”. Nu ca  întindere, ci în ,,suflet”.  Oricât aş căuta, nicăieri în ţară nu voi mai putea spune ACASĂ  atât de răsunător precum o fac acum, aici. Nici Clujul, nici Timişoara şi nici chiar Bucureştiul nu ne sunt superioare. Şi ştiti de ce? E simplu. Noi suntem o adevarată familie. Aici toţi ne cunoaştem şi tocmai de aceea continuăm să ne întoarcem aici, unde sunt părinţii, bunicii şi mai ales prietenii noştri.

Oriunde veţi ajunge, nu uitaţi că sunteţi sătmăreni, că aici aţi reuşit să zburaţi pentru prima dată, că aici liniştea e mai profundă ca oriunde şi acest oraş ,,mare la suflet’’ v-a invăţat să iubiţi şi să apreciaţi simplitatea din orice.

Noi, generaţia tânără, luăm pe umerii noştri responsabilitatea  de a da mai multă culoare Sătmarului nostru şi ,,La Dâmburi” este doar începutul. Cu ajutorul vostru, al tuturor, sperăm să facem din Satu Mare mult mai mult decât este deja, să-l aducem la viaţă şi să ştie toată ţara că noi venim dintr-un oraş mic, dar cu ,,suflet mare’’.

Indiferent unde veţi ajunge, am credinţa că nu veţi uita ce înseamnă cu adevărat ACASĂ  şi că nu veţi ezita nici o secundă să spuneţi: ,,M-am născut în Satu Mare’’.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *