2 oameni şi o idee genială

Alexandra Damian şi Sugár Teodor Dávid sunt doi oameni asemenea nouă, care s-au cunoscut dintr-o simplă întâmplare, dar care împreună au pus bazele unui proiect care ne aduce zâmbetul pe buze cu fiecare ilustraţie şi joc hazliu de cuvinte.

Primiţi cu aplauze puternice, pe scena sătmăreană ,,Tineret şi InterculturaliSM’’ se prezintă două persoane care la prima vedere nu aveau nimic deosebit. În stânga scenei o regăsim pe Alexandra, o persoană jovială care ne explică cu mult entuziasm cum s-a născut proiectul HungaRomânisme şi cum a prins contur încetul cu încetul în Romania.

Dávid fiind puţin mai ruşinos o lasă pe Alexandra să înceapă prezentarea ,,copilului lor’’ (aşa cum a fost numit proiectul în cadrul discursului), dar pe parcurs se obişnuieşte cu privirile curioase ale tinerilor din sală şi o ajută pe partenera sa să răspundă întrebărilor venite din public.

De la cei doi invitaţi aflăm că avem în faţa noastră un proiect interetnic online care transformă expresiile maghiare și românești în ”traduceri vizuale” – ilustrații pline de umor ale expresiilor mot-a-mot-izate. Ilustrațiile au fost realizate împreună cu 17 graficieni români și maghiari. Toate acestea au fost adunate în aşa-zisul ”bicționar” care a ajuns deja la aproape 80 de expresii ilustrate, 5 expoziții și își propune să se lanseze în print cât de curând.

Mai descoperim şi că cei doi presupuşi prieteni sunt de fapt un cuplu ,,hungaromân’’ din Cluj, dar asta e cu totul altă poveste. Important este că în urma momentului lor pe scenă, publicul sătmărean a aflat că dintr-o simplă glumă făcută între doi necunoscuţi, s-a ajuns la un poiect de amploare, caruia îi creşte popularitatea în fiecare zi. Alexandra şi Dávid ne-au arătat că se poate, spunându-ne povestea lor, o istorisire cu urcuşuri şi coborâşuri, dar cu un final fericit.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *