Voleibalistele de la CSM Satu Mare, învingătoare în Campionatul Naţional de cadete de la Târgu Mureş

Echipa de volei feminin CSM Satu Mare a reuşit să îşi adjudece titlul naţional în urma participării la faza finală a Campionatului Naţional de cadete, organizat la Târgu Mureş. Voleibalistele sătmărene s-au impus în finală cu scorul de 25-14, 25-22, 15-25, 25-21 împotriva echipei gazdă, Medicina Târgu Mureş, la capătul unui meci dominat de echipa sătmăreană în momentele decisive.

Deşi în urmă cu mai puţin de două săptămâni CSM Satu Mare a fost aproape de promovarea în prima divizie a voleiului feminin, Divizia A1, fiind învinse de C.S. “U” Cluj şi Ştiinţa Miroslava Iaşi, formaţia sătmăreană nu a acuzat deloc şocul acestui eşec, plecând la Campionatul Naţional cu gândul de a îşi depăşi performanţa reuşită în sezonul precedent, atunci când au obţinut medalia de bronz.

În cadrul acestui turneu, sătmărencele s-au impus fără drept de apel în primele 3 partide disputate, învingând cu 3-0 la seturi formaţiile Dinamo, CSM Bucureşti şi Rapid. Singurele emoţii demne de luat în considerare au fost provocate de gruparea CSS Bega Timişoara, care, în semifinale, a reuşit să le ţină piept voleibalistelor sătmărene, însă s-au văzut învinse cu scorul de 3-2 la seturi, iar până la marele trofeu mai rămânea un singur pas, pe care CSM Satu Mare l-a trecut cu brio, iar bucuria era nestăvilită la finalul partidei.

În finala cu Târgu Mureş au evoluat următoarele jucătoare: Beata Vaida, Adriana Matei, Natalia Preda, Denisa Mocar, Alexandra Molnar, Daiana Adamcsik şi Natalia Acs, care au reuşit să reprezinte exemplar oraşul Satu Mare în această competiţie de prestigiu.

volei

După această finală de excepţie, am avut plăcerea de a sta de vorbă cu Denisa Mocar, jucătoare la CSM Satu Mare, care a avut bunăvoinţa să ne împărtăşească mai pe larg cele întâmplate la Campionatul Naţional:

Care a fost atmosfera în cadrul echipei după ratarea de puţin a unei promovări în premieră în Divizia A1? Cum aţi reuşit să vă “remontaţi” şi să vă automotivaţi pentru competiţia care avea sa urmeze, Campionatul Naţional de cadete?

Am participat la turneul de promovare de la Iaşi cu multă speranţă. Eram conştiente că va fi foarte greu să intrăm în prima ligă deoarece aveam adversare cu mult mai în vârstă decât noi şi cu mult mai multă experienţă în spate. Am jucat cât de bine am putut noi, clasându-ne pe locul 3, ceea ce nu era suficient deoarece doar primele 2 echipe merg mai departe. Acest turneu Play-off a fost perfect pentru noi înaintea turneului final de cadete care s-a ţinut la Târgu Mureş deoarece nivelul de competiţie a fost foarte ridicat, pregătindu-ne astfel pentru Cadete unde, din punctul meu de vedere, ne-am stăpânit mai bine emoţiile şi am putut să ne concentrăm mai mult. Noi nu am fost dezamăgite pentru că nu am promovat, ba chiar ne-am bucurat că am ajuns la acel turneu unde echipa s-a omogenizat şi mai bine, pregătindu-ne astfel pentru turneul final la categoria vârstei noastre.

Care consideri ca au fost cei mai importanţi factori in obţinerea acestui trofeu? Mai exact, care consideri ca a fost principalul atuu pe care l-aţi avut în faţa adversarelor?

MUNCA! Absolut, munca. Am muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel şi pentru a face faţă cu brio tuturor încercărilor. Noi nu avem niciodată vacanţă, şi se pare că aceasta este cheia succesului. Atuul nostru a fost dorinţa de a câştiga şi de a ne demonstra valoarea, am fost mai unite şi mai motivate ca niciodată, acesta a fost ultimul nostru an de cadete şi aveam nevoie de această “cireaşă de pe tort”,  cum s-ar spune.

De nenumărate ori, se spune că o echipă care nu are un antrenor de valoare, capabil de a pregăti un meci important şi a fi calm în condiţii de stres, nu va avea niciodată succesul dorit. Consideri că antrenorul (n.r. Adrian Pricop) a avut un rol decisiv în pregătirea tactică, şi nu numai, a partidelor disputate în cadrul acestui turneu?

Categoric! Datorită devotamentului lui am ajuns noi unde suntem. Bineînţeles, este munca noastră, noi am depus efortul, însă domnul antrenor ne-a îndrumat, ne-a motivat, ne-a explicat totul. În sala de antrenament este domnul antrenor, omul aspru care îţi cere să dai tot ce ai, al cărui cuvant este lege, iar în afară este mamă, tată, frate, soră, şi prieten. Ţin să îi mulţumesc pentru tot ce face pentru noi şi pentru tot timpul pe care şi-l dedică nouă. Pentru mine este cel mai bun antrenor pe care aş putea să il am (din ţară) la momentul actual.

Într-adevăr, acesta pare a fi tiparul de antrenor ideal, care este mai mult decât un simplu antrenor pentru jucătoarele sale. Aţi simţit vreun moment de deznădejde, de nesiguranţă în finala cu formaţia gazdă, Medicina Târgu Mureş, în momentul în care aceasta a reuşit să reducă din diferenţă, după cel de-al treilea set, sau aţi fost în continuare concentrate pe ceea ce aveaţi de făcut, evitând acea aşa-numită “mentalitate românească”?

Voleiul este un sport unde scorul oscilează foarte mult! Oricând, de la orice scor, se poate schimba situaţia. Am avut emoţii deoarece jucam o finală, îmi era frică să nu cad în extrema negativă, dar se pare că am reuşit să îmi controlez emoţiile şi să rămân constantă, la fel şi colegele mele. În mintea noastră a fost: “Am pierdut un set. Ei, şi? Se mai întâmplă, luptăm până la capăt, să mai câştige încă unul dacă pot şi să jucăm tie-break-ul, noi tot dăm ce avem”. Suntem conştiente de ceea ce se poate întâmpla într-un meci de volei, chiar dacă ai câştigat primele 2 seturi, poţi să le pierzi pe următoarele 2 şi să îl pierzi şi pe al 3-lea. Este o loterie, de aceea este foarte important să rămâi focusat tot meciul, chiar dacă ai avantaj de 2 seturi sau 20 de puncte.

Da, este esenţial să nu te simţi învingător înainte să se termine meciul, pentru că la “fluierul final” s-ar putea ca rezultatul să ia o întorsătură nefericită. Cum te-ai simţit în momentul în care, în sfârşit, puteai să ridici trofeul deasupra capului, ştiind că totul s-a terminat cu bine?

Am fost extaziată! Am simţit împlinire deplină! Fericire! Şi toată munca depusă, tot sacrificul pe care l-am făcut până atunci parcă s-au evaporat, şi m-am bucurat că noi reprezentăm Satu Mare, noi facem cunoscut numele oraşului, sunt persoane care nici măcar nu ştiu că Satu Mare este oraş ! Am adus trofeul acasă, nu am dezamăgit aşteptările.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *