Urda Sebastian, despre Satu Mare

Satu Mare ??

 

„Şi Satu Mare e un oraş mare…”, mulţumită lui Marius Moga şi unuia din proiectele sale muzicale toată ţara ştie aceste versuri pline de spirit…Ce-i drept aveam şi noi nevoie de o melodie in care să se spună ceva despre oraşul nostru .. chiar dacă nu a ajuns la Eurovision, precum „Zalău Zalău Zalău everyday everybody…” sau ce cântau cei de la Mandinga.

Acuma se pune problema de bază ”Unde e Satu Mare?”  Răspunsurile sunt pe cât de simple pe atât de amuzante şi la fel de lămuritoare.”Unde se agaţă harta în cui!” „ Cum mergi în Ungaria ultima pe dreapta!” sau „P-aici!”.

Satu Mare, după cum spune şi numele e un Sat mai mare plin de oameni frumoşi, ardeleni în adevăratul sens al cuvântului. Aici câinele latră „NOH HAM!”, dar latră bilingv.Oamenii gândesc mai încet , dar mai bine ,pentru ca, după cum spunea Eliade: ”Genialitatea s-a născut în provincie, pentru că a avut timp să mediteze”, parafrazăndu-l pe marele poet ardelean Lucian Blaga şi nu , nu e un război civil între români şi maghiari.

 Ne place să ne plângem că la noi nu se întâmplă nimic şi când se întâmplă ,nu ne implicăm şi ne plângem în continuare, suntem în asentimentul poporului , ne place să ne plângem, facem din asta o artă.

Ce-i drept e fain sătmarul că e oraşul nostru şi nu că nu ar trebui schimbat nimic, dar e un oraş cu spirit, care merită păstrat intact.

Dacă ar fi să aleg unde să mă nasc, aş alege Sătmarul. 

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

2 thoughts on “Urda Sebastian, despre Satu Mare

  1. IonFiulPloii

    poate vrei să înveți să stăpânești mai bine limba română înainte să scrii în halul ăsta… ești sătmărean, nu analfabet.

    Reply
  2. Sonic

    Satu Mare e un oras mare nu multumita lui Moga , multumita dezvoltarii noastre in decursul anilor incat sa fim geografic incadrati la : Oras mare.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *