Simona Halep, învinsă în finala turneului de la Madrid de Maria Sharapova

Simona Halep, locul 5 WTA a cedat duminică în faţa Mariei Sharapova, locul 9 WTA, cu scorul de 6-1, 2-6, 3-6, după o oră şi 59 de minute de joc, în turneul WTA de la Madrid organizat de Ion Ţiriac. Pentru prezenţa în finală, românca va primi 650 de puncte WTA, dar şi un premiu în valoare de 342 600 de euro.

Înaintea acestei partide, Halep mai avea la activ două înfrângeri în faţa rusoaicei, ambele partide fiind disputate în 2012. Calculele, însă, aveau să fie diferite de această dată, Halep îmbunătăţindu-şi considerabil jocul de la precedentele întâlniri, etalând acum un joc mai consistent, iar dorinţa de revanşă era nelipsită atât pentru Simona, cât şi pentru susţinătorii acesteia.

Parcursul Simonei în turneul de la Madrid era unul dătător de speranţe, reuşind să invingă, în cele 5 partide disputate, şi jucătoare consacrate ale tenisului feminin, precum Sabine Lisicki, finalistă de Wimbledon în 2013, Ana Ivanovic, locul 13 WTA sau Petra Kvitova, fost număr 2 mondial, în prezent pe locul 6 WTA. Cu numai două seturi pierdute în aceste meciuri, Simona nu era deloc o victimă sigură în partida cu Sharapova, fiind chiar favorită “pe hârtie”, fiind mai bine clasată decât rusoaica.

Primul set a fost unul de vis pentru Simona, aceasta începând agresiv meciul, decisă să îl tranşeze în favoarea sa. Un set fără istoric, cu două break-uri în favoarea româncei, adjudecat de aceasta cu 6-1, făcea ca românii prezenţi în tribunele de la Madrid să fie în extaz, simţind că victoria era mult mai aproape. Sharapova nu se regăsea, fiind doar o umbră a jucătoarei cunoscută în toată lumea pentru loviturile sale năucitoare, numărul erorilor sale neforţate fiind neaşteptat de mare, de neiertat pentru acest nivel.

Următoarele două seturi aveau să fie, însă, de coşmar pentru Halep. Sharapova dădea semne evidente de revenire, conştientizând că nimic nu este pierdut, iar după un break reuşit chiar în game-ul inaugural al setului secund, Simona nu a mai reuşit să revină, în ciuda faptului că a mai avut câteva şanse de break care puteau să relanseze acest set. Rusoaica a reuşit astfel să îşi ia revanşa după un prim set dezastruos, câştigând al doilea act al partidei cu scorul de 6-2, iar meciul urma să fie decis în cel de-al treilea set al partidei.

Setul al treilea a confirmat declinul româncei, care părea să fie uluită de această revenire magistrală a Sharapovei. Chiar dacă a încercat să opună rezistenţă după primele două break-uri ale rusoaicei, nu a reuşit decât să reducă din diferenţă, insuficient însă pentru a emite pretenţii. Astfel, Sharapova s-a impus cu 6-3, experienta acesteia spunându-şi în final cuvântul. Halep rămâne cu gustul amar lăsat de această înfrângere, însă  şi cu performanţa accederii în finala acestui nou turneu major, de categorie Premier Mandatory, confirmând că locul 5 WTA este unul pe deplin meritat şi nu este deloc întâmplător.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *