Trupa “Celtic Fire”

 

“Celtic Fire“, sătmarenii pasionaţi de dansuri irlandeze au obţinut numeroase premii la concursurile naţionale de dans devenind astfel o „emblemă” a judeţului Satu Mare.

Trupa “Celtic Fire” a luat naştere în luna Aprilie a anului 2005, când profesoara Anca Erdei a venit cu ideea de a înfiinţa o trupă de dans irlandez. La început au fost aproximtiv 45 de dansatori, dar cu timpul aceştia s-au redus la 13.

Talentul tinerilor sătmăreni s-a remarcat cu desăvârşire şi la nivel naţional. Printre cele mai importante realizări ale trupei se remarcă Concursul Naţional de Dans din Miercurea Ciuc, participarea la “Românii au talent” şi participarea la “România Dansează” unde au impresionat juriul primind 3 steluţe aurii.

Anca Moldovan, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Doamna Stanca” şi membră a trupei “Celtic Fire” susţine că: “Pentru noi fiecare spectacol reprezintă o reuşită. De fiecare dată când păşim pe scenă si reuşim să dăruim fericire publicului, suntem mulţumiţi. Bineînţeles, anumite spectacole ne lasă impresii mai bogate decât altele. Aşadar, câştigarea concursului naţional de dans din Miercurea Ciuc , prezenţa la “Romanii au talent” in urmă cu trei ani sau participarea la concursul “ România Dansează” unde am reuşit să primim cele 3 stele şi am primit doar cuvinte de laudă din partea juriului au reprezentat pentru noi nişte clipe de neuitat”.

 

Tinerii au ajuns să fie apreciaţi de o întreagă ţară datorită devotamentului lor pentru dansul irlandez. Chiar dacă profesoara lor a fost nevoită să plece in Qatar, aceştia nu s-au demoralizat şi cu ajutorul tehnologiei au reuşit să rămână printre cele patru trupe de dans irlandez din România şi au continuat spectacolele, promovând în acelaşi timp imaginea judeţului Satu Mare.

“Consider că in ultimii ani trupa “Celtic Fire” a devenit oarecum o emblemă a judeţului Satu Mare, având în vedere că în toată ţara nu exista decât patru trupe de dans irlandez. Cu fiecare spectacol susţinut în afara judeţului, noi promovăm, pe lângă cultura irlandeză, şi locul din care provenim. Odată cu participarea la emisiunea “România Dansează” am reuşit să facem şi mai cunoscut numele de “Celtic Fire” dar şi pe cel al judeţului. Această experienţă a fost una cu totul inedită. Cuvintele de laudă si, bineînţeles, cele trei steluţe aurii date de  juriul format din Monica Petrică, Connect-r şi CRBL ne-au făcut să ne simţim mai apreciaţi ca niciodată şi să realizăm că, deşi uneori ne e greu să sincronizăm dansul cu şcoala, facultatea sau locul de muncă, pasiunea noastră pentru dansul irlandez ne va ţine mereu uniţi şi ne va face să dăm tot ceea ce e mai bun din noi. Deşi doamna profesoară coordonatoare, Anca Erdei, este plecată acum în Qatar şi nu poate fi lângă noi fizic, ea este lângă noi cu ajutorul tehnologiei, Skype-ul devenind o necesitate la fiecare repetiţie, astfel reuşind să fie în continuare suportul nostru atât moral cât şi coreografic”, a declarat Anca Moldovan.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *