Activitate Anti-Drog la Colegiul Național Mihai Eminescu

Joi,22 mai ,  la Colegiul Național Mihai Eminescu s-a derulat o activitate în care elevii liceului au fost informați cu privire la riscul consumului de droguri. Această acțiune s-a desfășurat  în parteneriat cu Centrul de Prevenire , Evaluare și Consiliere Anti-Drog (CPECA) și Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ SM) și  a avut loc pe parcursul unei ore , fiind realizată cu ajutorul reprezentanților  Consiliului Școlar al Elevilor CNME .

Activitatea a început cu un film prezentat de către doamnă Pușa Câmpan de la CPECA SM în care s-au prezentat efectele negative ale consumului de substanțe ilicite. După vizionare , elevii prezenți au pus întrebări și li s-a răspuns atât de către doamna Pușa Câmpan, cât și de către doamna Hrihorișan Felicia din partea IJP SM . S-a derulat o întreagă dezbatere în urma căreia , mulți dintre elevi au aflat lucruri pe care nu le știau înainte.”Elevii au fost încântați de desfășurarea acestei activități și și-au exprimat dorința de a realiza cât mai multe acțiuni legate de acest subiect pe viitor. ” afirmă Alexandra Radu , membră a echipei de proiect.

Activitatea face parte dintr-o serie de evenimente organizate în cadrul proiectului “Zâmbește! Visează ! Trăiește! ” , proiect derulat de către 4 eleve ale Colegiului Național Mihai Eminescu :  Alexandra Radu , Gabriela Costea, Iulia Țițoc și  Bianca Dărăban și care are că scop reducerea consumului de droguri în rândul tinerilor.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *