Tineret & InterculturaliSM

In 12 aprilie, Satu Mare va fi gazda unui eveniment numit “Tineret și interculturalismSM” organizat de asociația tinerilor sătmăreni, SamStudia. Acesta are ca scop aducerea în fața publicului sătmarean a unor lideri și oameni de succes care să împărtășească viziunea și experientele lor.

În cadrul conferinței vor fi prezentate poveștile de succes ale invitaților, iar tinerii sătmăreni vor avea șansa să primească sfaturi care pot contribui la formarea lor personală și profesională, astfel având șansa să devină chiar ei agenţiai schimbării în comunitatea lor.

Invitații la conferință sunt:

Adrian Petrușel:

Adrian Petrușel s-a născut în 9 Februarie 1963, la Satu-Mare. Studii universitare le-a finalizat în 1986, la Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Momentan Adrian Petrușel este decanul Facultatii de Matematică și Informatică din Universitatea Babeș-Bolyai pe care a reusit să o ducă alături de colegii săi din facultate pe locul 150 din Topul Shanghai, cel mai prestigios top al clasificării universităţilor din întreaga lume. Este membru în mai multe organizaţii ştiinţifice şi profesionale din România, Statele Unite ale Americii și Japonia. Printre universitățile unde a fost cercetator invitat se numără: Chiang mai University, Chiang Mai, Thailanda, King Mongkut’s University of Technology Thonburi, Bangkok, Thailanda sau la Departamentul de Matematica Aplicata al Universitatății Sun Yat-sen, Kaohsiung, Taiwan.

Loredana Urizcă:

Absolventă a Universității din București, în cadrul Facultății de Științe Politice, Loredana Urzică este Președintele Uniunii Studenților din România (USR), cea mai mare federație studențească din țară. Cu o experiență vastă în voluntariat și reprezentare studențească, Loredana Urzică este liderul celei mai puternice federații de reprezentare a studenților, federație al cărei scop este de a apără drepturile și interesele studenților din România. Încă de la înființare, USR apară și promovează valorile culturale, academice și civice, având ca obiective generale, așadar, sprijinirea studenților și tinerilor pentru integrarea în viața socială și profesională.

Emil Vadana:

Emil Vadana este un tânăr antreprenor cu o bogată experiență multiculturală. După un an petrecut in Paris în calitate de project manager într-o multinațională, și-a pornit propria firmă și a ajuns să colaboreze cu clienți din toată lumea. Emil este de asemenea doctorand al Facultății de Științe Economice, reușește să îmbine cercetarea și mediul academic cu cel profesional.
Recent Emil a câștigat Locul 1 la StartUp Weekend Cluj, pentru cea mai buna propunere de afacere din cadrul competiției. E născut în 1987 la Miercurea-Ciuc, și-a continuat studiile în Cluj-Napoca de unde contractează client din toată lumea.

Mark Adrian Török

Cu o experiență de peste 8 ani în diferite structuri și organizații studențești, este un actor important în societatea civilă, fondând până în prezent trei asociații. Printre acestea se numără: Gutenberg – Dein Studentenverein – Organizația studenților vorbitori de limba germană, Asociatia pentru Educatie Politica și SamStudia. Mark este, de asemenea, formator (trainer) și project manager acreditat CNFPA, aptitudini pe care le pune în valoare alături de membrii asociațiilor în vederea dezvoltării societății civile. Cea mai importantă responsabilitate de care s-a bucurat Mark este cea de Prefect al Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, acolo unde a reprezentat, timp de 2 ani, studenții din cea mai mare Universitate din România.

Botond Talpas:

Botond TALPAS este doctorand al Universității Babeș-Bolyai la școala doctorală de Studii de Hungarologie. Tema lui de cercetare fiind comunicarea interculturală și multilingvismul. Ca tânăr maghiar din Cluj-Napoca și un lider activ al studenților a avut posibilitatea de a trăi într-un oraș multicultural și de a experimenta viața în comunitățile paralele prezente. În anii petrecuți alături de colegii din Uniunea Studențească Maghiară din Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai și din Asociația ”Igen, tessék – Da, poftiți”, am căutat soluțiile pentru a construi relații puternice între comunitățile și spațiile folosite de acestea. În acest proces are o importanță majoră comunicarea și garantarea păstrării identității și unicității comunităților.

Mihai Pop:

Mihai Pop lucrează în PATRIR din 2010 în cadrul programelor de tineret pe următoarele teme: dialog intercultural, transformarea conflictelor, comunicare nonviolentă, project management și project design. A absolvit Facultatea de Studii Europene, secția de management și înainte de a ajunge la PATRIR a lucrat în domeniul investițiilor financiare și a consultanței de management. Este pasionat de comunicare și dialog ca mijloace de adresare a situațiilor dificile. În prezent este directorul Departamentului de Educație pentru Pace și Dezvoltare din cadrul PATRIR.

Alexandra Damian și Sugár Teodor Dávid:

Alexandra Damian și Sugár Teodor Dávid sunt fondatorii proiectului HungaRomânisme – HungaRomagyarázatok. Inițiativa este un proiect interetnic online care transformă expresiile maghiare și românești în ”traduceri vizuale” – ilustrații pline de umor ale expresiilor mot-a-mot-izate. Proiectul a fost conceput la inițiativa unui cuplu ”hungaromân” din Cluj, iar ilustrațiile au fost realizare împreună cu 17 graficieni români și maghiari. ”Bicționarul” a ajuns deja la aproape 80 de expresii ilustrate, 5 expoziții și își propune să se lanseze în print cât de curând.

Evenimentul este oportunitate la nivel de oraș pentru toate categoriile de vârstă care vor să descopere părerile unor oameni realizați pe plan profesional. Toti cei prezenți vor avea, cu siguranță ceva de învățat! Detalii găsiți pe:

https://www.facebook.com/events/651213698247794/651424868226677

 

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

One thought on “Tineret & InterculturaliSM

  1. Pingback: Ce să cauți la o conferință de tineret și interculturaliSM? | Mădălina Pintea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *