Sorana Cîrstea, eliminată în turul al 2-lea la Charleston

Sorana Cîrstea (27 WTA), singura reprezentantă a României în turneul de la Charleston, a fost eliminată surprinzător încă din turul al 2-lea de brazilianca Teliana Pereira (99 WTA), în urma unei partide maraton de trei seturi, încheiată cu scorul de 6-3, 3-6, 6-7(0).

Deşi a fost eliminată şi în turneele precedente încă de la primele apariţii pe teren, atât la Indian Wells, cât şi la Miami, Sorana avea o şansă importantă de a lua o gură de oxigen în acest turneu în care, deşi clasată pe poziţia a 27-a în lume, era cotată cu şansa a 8-a la câştigarea turneului, luând în considerare şi poziţia din clasament a celorlaltor jucătoare prezente la acest turneu.

Meciul a început oscilant pentru Cîrstea, care era aproape să îşi piardă serviciul încă din debutul partidei,  într-un  game care părea interminabil pentru aceasta. Aceasta a reuşit, totuşi, să îşi adjudece game-ul, în ciuda faptului că adversara sa a avut două şanse de break. Acest game avea să fie decisiv în economia setului, întrucât Sorana a prins curaj, iar când voinţa este la cote maxime chiar şi norocul traversează o singură direcţie. Aceasta a reuşit să câştige primul set cu scorul de 6-3, iar totul se îndrepta către o victorie de moral pentru româncă.

Al doilea set a fost, însă, unul în care Pereira a arătat că meciul nu era nici pe departe încheiat. Pe fondul unei relaxări premature şi complet inexplicabile a reprezentantei noastre, brazilianca a avut o misiune mult mai uşoară, având nu mai puţin de 11 şanse de break pe parcursul acestui act secund. Această atitudine nu a fost deloc de bun augur pentru Sorana, iar Pereira a reuşit să egaleze situaţia la general, după un set câştigat cu 6-3. Totul era sub semnul echilibrului, iar al treilea set se anunţa unul foarte dificil pentru ambele jucătoare.

Tiebreak-ul setului decisiv, de coşmar pentru Sorana Cîrstea

Setul al 3-lea a fost unul în care echilibrul dintre cele două jucătoare putea fi văzut cu ochiul liber, scoţându-ne în evidenţă încă o dată că Sorana nu traversa deloc o formă de excepţie, etalând un joc cu mult prea multe erori neforţate chiar şi pentru acest nivel. Brazilianca a reuşit un break la scorul de 4-4, iar aceasta urma să servească pentru meci. Românca nu a fost însă de acord cu asta, iar, chiar dacă Pereira a avut două mingi de meci, Cîrstea a egalat la 5 şi tiebreak-ul părea ceva inevitabil.

Din păcate, lipsa de agresivitate s-a văzut din plin şi în tie-break, Sorana fiind delăsătoare la mingile importante. Astfel, aceasta a pierdut lamentabil tiebreak-ul setului decisiv, după ce nu a reuşit să câştige nici măcar un punct pe toată durata acestuia, fiind eliminată pentru a treia oară la rând în turul al 2-lea al unui turneu WTA, contraperformanţă care pune multe semne de întrebare cu privire la lipsa de consistenţă din jocul acesteia.

Pentru participarea în turneul de la Charleston, Sorana Cîrstea va primi 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 4300 de dolari.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *