Olimpia Satu Mare – Gloria Bistriţa 0-1, în „derby-ul pentru play-off” al Ligii a II-a

Olimpia Satu Mare a cedat sâmbătă, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga a II-a, Seria a II-a, în faţa Gloriei Bistriţa cu scorul de 0-1, pe teren propriu. Singura reuşită a partidei a fost semnată de Daniel Brumă, în minutul 66. Astfel, sătmărenii coboară până pe poziţia a 7-a şi vor evolua în play-out-ul pentru evitarea retrogradării, aceştia văzându-şi speranţele la play-off năruite chiar pe ultima sută de metri.

După înfrângerea suferită etapa precedentă în deplasarea de la Mioveni, sătmărenii îşi autocompromiteau locul de play-off, meciul de acasă cu Bistriţa devenind un veritabil “derby pentru play-off”, un meci de care pe care, de totul sau nimic pentru ambele formaţii. Olimpia era oarecum favorizată în acest meci de maximă importanţă, întrucât atât victoria, cât şi egalul le asigura prezenţa în play-off-ul actualului sezon.

Gloria Bistriţa nu avea să fie însă intr-o simplă vizită la Satu Mare, mai ales că o eventuală victorie îi propulsa tocma pe poziţia secundă în clasamentul play-off-ului. Având o galerie de aproximativ 90 de suporteri care au făcut deplasarea, bistriţenii au dat primul semnal de alarmă al partidei încă din minutul 2, când, după o centrare din corner, Daniel Brumă a zguduit bara transversală din numai trei metri.

Jocul părea a fi unul de uzură, în care bistriţenii dictau în continuare ritmul, iar în minutul 27 Anca-Trip are o intervenţie oportună la şutul lui Chiţu, acesta respingând de sub transversală un şut violent, dar pe centrul porţii. Olimpia a oferit totuşi o replică pe masură în minutul 33 când Gavrilescu, scăpat liber la 14 metri de poartă, reuşeşte o execuţie de zile mari, lângă bara din dreapta a porţii lui Albuţ, care, cu o intervenţie rar întâlnită în eşalonul secund, respinge balonul în corner.

O singură neatenţie, plătită scump de formaţia sătmăreană

Cea de-a doua repriză stătea sub semnul echilibrului până în minutul 66, când o imprudenţă de neiertat a fundaşilor sătmăreni a fost speculată la maxim de formaţia oaspete. În urma unei lovituri libere de la 28 de metri executată de Chiţu, mingea ajunge la Brumă, care, aflat singur la 6 metri de poarta adversă, nu ezită nici o clipă, iar balonul se scurge agonizant în poarta apărată de Anca-Trip. Suporterii bistriţeni erau în delir, fiind pe deplin mulţumiţi de modul în care se derulau ostilităţile până în acel moment.

Singura ocazie de egalare notabilă în dreptul galben-albaştrilor s-a consumat în minutul 69 când portarul Gloriei, cu un nou reflex salvator, respinge in extremis un şut înşelător, spectatorii fiind exasperaţi de această nouă intervenţie de excepţie a lui Albuţ.

În minutul 92 totul avea să se termine pentru gruparea sătmăreană. Feher, letal pe contra-atac, rămas singur cu Anca-Trip, este faultat în poziţie de ultim apărător de acesta, iar portarul sătmărenilor este trimis mai devreme la cabine. Până la finalul partidei Bistriţa a reuşit cu brio să îşi conserve avantajul, astfel că suporterii prezenţi la această partidă, în număr de aproximativ 5000, au fost nevoiţi să părăsească stadionul cu amărăciune, Olimpia nereuşind să îşi consolideze locul de play-off.

Olimpia: Anca-Trip – Mureşan, Micaş, C. Ene, Munteanu – Gavrilescu, Svarczkopf (Dragoş 77′), Villand (cpt), Rus (Zsiga 70′) – Bujor, Lemac (Feier 54′)

Bistriţa: Albuţ (cpt) – Sânmărtean, Hlinca, M. Chiţu, Brumă (Pop 89′), Mărginean, Curtuiuş (Feher 89′), D. Matei, R. Radu (O. Bucur 46′), Chibulcutean, Budăcan

Olimpia Satu Mare va disputa prima partidă din play-out pe data de 26 aprilie, pe teren propriu împotriva echipei CS Mioveni, clasamentul play-out-ului după sezonul regulat fiind destul de liniştitor pentru formaţia sătmăreană:Untitled

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *