Olimpia Satu Mare – CS Mioveni 2-1, în prima partidă a galben-albaştrilor din play-out-ul Ligii a 2-a

Olimpia Satu Mare s-a impus sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 în faţa formaţiei CS Mioveni, într-un meci contând pentru etapa a II-a a play-out-ului Ligii a II-a. Reuşitele partidei au fost semnate de Bogdan Faur în minutul 11 şi Denis Lemac în minutul 74, în timp ce pentru oaspeţi a marcat Vintilă în minutul 49 al reprizei secunde. Astfel, sătmărenii îşi iau revanşa în faţa argeşenilor, în faţa cărora au cedat cu 2-0 în penultima etapă a sezonului regulat, eşec care le-a compromis substanţial şansele la play-off în acel moment.

Prezenţa la meci a fost vizibil mai redusă decât la precedentele partide ale Olimpiei, în tribune fiind numai aproximativ 1000 de spectatori, semn că eşecul de pe teren propriu cu Bistriţa din ultima etapă a sezonului regulat nu a fost deloc pe placul acestora. Totuşi, exista acea dorinţă de ocupare a primului loc în play-out, după cum menţiona şi antrenorul Tiberiu Csik, iar o victorie împotriva lui CS Mioveni era vitală pentru atingerea acestui nou obiectiv al sătmărenilor.

Începutul de meci a fost unul echilibrat, în care nici gazdele, nici oaspeţii nu reuşeau să pună mari probleme defensivelor adverse. Un joc static, fără faze de poartă, care însă avea să fie doar calmul dinaintea furtunii. În minutul 11, Gavrilescu este găsit într-o poziţie favorabilă în flancul drept, iar centrarea sa se dovedeşte a fi una reuşită, depăşind toţi fundaşii prezenţi în interiorul careului. Bogdan Faur, venit din spate, are de îndeplinit o simplă formalitate, iar Olimpia conducea cu 1-0, oarecum neaşteptat după aspectul jocului.

Până la pauză oaspeţii nu au mai reuşit să fie periculoşi decât prin două şuturi de la distanţă ale lui Năstăsie în minutul 24, respectiv Cotigă în minutul 28, care au fost însă respinse fără prea mari dificultăţi de Miron în corner.

Deşi Olimpia era echipa care conducea ostilităţile, CS Mioveni a reuşit ă egaleze la numai 4 minute de la începutul reprizei secunde când Mazilu îi pasează în careu lui Vintilă, iar acesta, profitând de un moment de indecizie a lui Miron, îl execută fără emoţii din interiorul careului mic. Sătmărenii nu acuzau deloc şocul primirii acestui gol şi îşi continuau nestingheriţi atacurile, fiind decişi să marcheze golul izbăvitor.

Alexandru Boştină, una dintre achiziţiile Olimpiei din acest retur, a fost protagonistul a două ratări monumentale, care i-au exasperat pe spectatorii prezenţi în tribune. În minutul 60 Feier driblează în flancul stâng un fundaş advers, reuşind să-şi creeze spaţiu de manevră, pătrunde în careu şi îi trimite o pasă ideală lui Boştină care, cu poarta goală, nu reuşeşte să găsească spaţiul porţii şi trimite peste din 6 metri. De asemenea, scenariul pare a fi tras la indigo 7 minute mai târziu când acelaşi Boştină, găsit liber la 3 metri de poarta adversă de o centrare a lui Iuhas, reia în portarul oaspeţilor, Popescu, irosind astfel o nouă posibilitate de a îşi aduce echipa în avantaj pentru a doua oară în această partidă.

Din fericire, deviza „ocaziile se răzbună” nu s-a aplicat în această partidă deoarece în minutul 74 Lemac, la 25 de metri de poartă, „scoate din joben” o execuţie de zile mari, direct în vinclul drept al porţii lui Popescu, care a rămas simplu spectator la acest şut imparabil.

Astfel, Olimpia ajunge la 24 de puncte şi este pe primul loc în play-out, neavând vreo emoţie în privinţa  retrogradării întrucât prima ocupantă a unui loc retrogradabil, UTA Arad, are numai 12 puncte acumulate şi este în proporţie de 90% condamnată să joace în Liga a 3-a în sezonul următor.

– Olimpia: Miron – Munteanu, Mureşan, Ene, Iuhas (cpt.) – Gavrilescu, Micaş (46’ Rus), Villand, Faur (54’ Lemac)- Bujor (58’ Feier), Boştină.

– Mioveni: Popescu – Cotigă, Stoica (72’ Olteanu), Negoiţă, Galan (54’ Ayza) – Vintilă, Biceanu, Răuţă, Năstăsie – Stan, Mazilu.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *