Olimpia Satu Mare – UTA Arad 2-0, în primul meci oficial al galben-albaştrilor din 2014

Olimpia Satu Mare a surclasat-o pe “Bătrâna Doamnă” cu scorul de 2-0 în etapa a XV-a a Ligii a 2-a, fiind de altfel şi prima partidă oficială din acest an pentru galben-albaştri. Reuşitele acestui meci au fost semnate de Bogdan Faur în minutul 5, respectiv Alexandru Boştină în minutul 52. Astfel, Olimpia îşi creşte considerabil şansele de a accede în play-off la finalul returului, acesta fiind şi obiectivul echipei în acest sezon.

Meciul se anunţa a fi unul de mare importanţă pentru ambele echipe, întrucât Olimpia Satu Mare avea nevoie ca de aer de cele 3 puncte pentru a se menţine cu şanse reale la play-off. UTA Arad, însă, era nevoită să se dueleze crâncen pentru orice punct, întrucât situaţia acestora este una extrem de delicată, arădenii luptând pentru evitarea retrogradării.

Atmosfera era una optimistă, toată suflarea sătmăreană aşteptând o primă victorie a galben-albaştrilor în acest sezon. Vremea era şi ea prielnică pentru desfăşurarea în condiţii optime a partidei, astfel că arbitrul putea să fluiere debutul acesteia. Prima ocazie mare a Olimpiei a consemnat şi prima reuşită a meciului. Bogdan Faur, după o centrare precisă a lui Gavrilescu, reuşeşte o preluare de excepţie şi îl execută nestingherit pe portarul arădenilor, iar scorul devenea 1-0 după numai 5 minute de joc. Faur a debutat astfel cum nu se putea mai bine, acesta fiind adus de conducerea sătmărenilor chiar în această pauză competiţională de la Unirea Dej.

Prima repriză avea să fie în continuare dominată de sătmăreni, însă steril, fără ocazii mari de poartă, astfel că scorul după primele 45 de minute era 1-0 pentru Olimpia, iar totul părea să decurgă conform planului, chiar dacă la un moment dat fotbaliştii sătmăreni s-au arătat vizibil nemulţumiţi de deciziile arbitrului de tuşă, acesta observând de numeroase ori offside-uri inexistente. Acesta a fost chiar linşat la scenă deschisă, susţinătorii galben-albaştrilor fiind ostili faţă de acesta.

Cea de-a doua repriză a început cum nu se putea mai bine pentru Olimpia deoarece, după o centrare a lui Gavrilescu şi o bâlbâială generală a fundaşilor arădeni, mingea a rămas cu puţin noroc la Alexandru Boştină, care, cu mult sânge rece, marchează de la 15 metri de poartă printr-un şut de excepţie, direct în vinclul porţii adverse. Acesta, la rândul său, confirmă că este un jucător de perspectivă, având doar 23 de ani şi fiind adus tot în această pauză competiţională de la prim-divizionara ACS Poli Timişoara. Acesta avea să rateze o ocazie considerabilă peste numai câteva minute, când, din afara careului, a şutat plasat, la colţul lung, balonul scurgându-se agasant pe lângă bara din dreapta a porţii oaspeţilor.

Câteva minute mai târziu, însă, “Bătrâna Doamnă” avea să îşi arate colţii, având singura ocazie cu adevărat de luat în considerare. În urma unui corner, mingea a fost reluată spre poartă, balonul fiind respins in extremis de Marius Bălău, fundaşul Olimpiei, chiar de pe linia porţii. Astfel, suporterii au putut lua o gură mare de oxigen, deoarece echipa lor reuşea să scape cu brio dintr-o situaţie dificilă, care putea încinge finalul de meci.

După cele trei minute de prelungiri arătate de la margine, arbitrul a pus capăt partidei, iar spectatorii prezenţi la meci, în număr de peste 2500, au putut pleca împăcaţi de reuşita echipei fanion a oraşului lor, o victorie cu atât mai importantă cu cât Metalul Reşiţa, care se afla pe poziţia a şasea înaintea acestei etape, a comis un pas greşit în deplasare la “lanterna roşie”, 0-0 cu Minerul Motru.

Olimpia Satu Mare a utilizat în această partidă următorii jucători: Anca – Muntean, Bălău, Ene, Iuhas, Gavrilescu, Svarczkopf (82’ Micaș), Villand, Faur (75’ Kinczel), Bujor, Boștină (72’ Feier).

În următoarea etapă, Olimpia va evolua pe teren propriu împotriva echipei de pe locul 2, CS U Craiova, echipă care a cedat fotoliul de lider după 1-2 cu ASA Târgu Mureş. Va fi, însă, un meci care se anunţă extrem de dificil pentru echipa antrenată de Tiberiu Csik.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *