Ziua Siguranţei pe Internet marcată la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”

Vineri 21 februarie 2014 Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, din Satu Mare a celebrat Ziua Siguranţei pe Internet, un proiect de succes dezvoltat în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

 Bazele acestui proiect au fost puse în anul 2008 de către Salvaţi Copiii- România, FOCUS-Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual şi Pozitive Media,  co-finanţat fiind de Uniunea Europeanã. Partenerii proiectului sunt: MEN, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Microsoft, Orange şi Cosmote.

Elevi din clasele: a V-a, a IX-a A a IX-a D şi IX-a F coordonaţi de doamna profesoară Georgeta Cozma, dar şi elevi ai claselor a VII-a şi a X-a B coordonaţi de doamna profesoară Nicoleta Şandor şi-au depus proiectele ce au avut la bază sintagma “Să facem internetul mai bun”.

La nivel naţional au fost înscrise peste 500 de proiecte, iar elevii de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” au obţinut rezultate favorabile.În principiu, acest concurs are ca scop implicarea copiilor, părinţilor, dar şi a profesorilor în creionarea unor idei prin care internetul poate fi o sursă sigură.” Proiectul sa demarat cu câteva luni în urmă, iar premierile au avut loc în data de 15 februarie. Elevii colegiului nostru au obţinut rezultate frumoase primind diplome de voluntari ai siguranţei pe internet. Prin intermediul proiectelor am încercat să transmitem mesaje tinerilor, prin intermediul tinerilor. A face internetul mai bun însemna a şti cum să te comporţi în mediul virtual astfel încât să nu fi atras în capcanele multor agresori care utilizează platforma ca o punte de legatura către potenţialele victime”, a declarat Georgeta Cozma.

Mesaje de avertizare şi modalităţi de prevenire au fost transmise elevilor strânşi  în sala festivă “Vasile Lucaciu”, a liceului, de către  Ioan Pop, directorul colegiului, de doamnele profesoare Georgeta Cozma şi Nicoleta Sandor şi un reprezentant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *