Voluntariatul, un stil de viată pentru tinerii sătmăreni

Tinerii sătmăreni vor să își ocupe timpul liber cu activități benefice pentru dezvoltarea lor personală dar și a comunității din care fac parte, de aceea mulți dintre ei aleg să devină voluntari pentru diferite organizații neguvernamentale (ONG-uri) . Din fericire în Satu Mare sunt organizații de voluntariat, care se ocupă de tineri, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

În cadrul voluntariatului înveți lucruri folositoare, interacționezi cu foarte multe persoane și totodată faci un bine pentru comunitate. Din ce în ce mai mulți sătmăreni aleg să se implice în activități de voluntariat și numărul acestora continuă să crească. Bianca Durkovics, reprezentanta asociației “ACT4U”, este mulțumită de sprijinul voluntarilor în activitățile educativ culturale, de mediu sau comunitare și vede voluntariatul ca un stil de viață pentru tinerii sătmăreni.”Voluntariatul în Satu Mare se dezvoltă pe zi ce trece, chiar dacă nu a ajuns încă să fie înțeles cu adevărat de către cei care trebuie să îl înțeleagă. Pot să remarc cu bucurie că numărul tinerilor care se implică în activități de voluntariat se mărește tot mai mult. Dacă creezi cadrul favorabil, atmosfera și planul unor activități în care să implici tânărul sătmărean, ai toate șansele că el să ,,guste” din experiența asta benevol fără să își urmărească vreun interes. Observ de 3 ani cum tinerii sătmăreni au tendința să se implice în activități educativ culturale, de mediu sau comunitare, și asta nu poate decât să mă încurajeze și să îmi dea speranța că se poate face din voluntariat un stil de viață chiar și după ce termini un liceu. Voluntariatul te ajută să crești frumos , și asta ar trebui să înțeleagă și restul tinerilor sătmăreni”, a declarat Bianca Durkovics.

Și în mediul rural avem organizații de voluntariat. Un exemplu ar fi asociația socială “SATUL DE LUT”, aflată în localitatea Pomi ( 40 de km de oraș). Chiar dacă este activă de numai un an de zile, această organizație și-a început în forță activitatea datorită tinerilor din comuna Pomi care și-au dat interesul. Aceștia au fost ajutați, timp de două luni, de doi tineri din București .”Având în vedere că noi suntem în Loc. Pomi, 40km de oraș, implicarea voluntarilor este mai mică, distanța fiind un impediment pentru tinerii de la oraș. Anul trecut a fost primul nostru an, anul în care ne-am înființat, nu am fost cunoscuți. Interesul crește și tinerii care vor să se implice în activități de voluntariat sunt tot mai mulți.Anul trecut am avut tineri din Comuna Pomi plus doi tineri de la București care au stat 2 luni.Anul acesta ne bazăm din nou pe tineretul din zonă, care este din ce în ce mai receptiv”, a spus Ovidiu Lengyel ,președintele asociației “SATUL DE LUT” .

 

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *