Universităţile Sătmărene

În zilele noastre foarte mulţi elevi sătmăreni, proaspeţi absolvenţi ai ciclului liceal, sunt puşi în ipostaza de a lua o decizie, destul de grea și anume unde și ce facultate să urmeze. Mulți tineri sătmăreni preferă să părăsească Satu Mare și să se îndrepte spre orașe universitare precum Cluj Napoca, Timişoara, București sau chiar în afara granițelor. Satu Mare nu este un oraș universitar, dar cu toate acestea oferă celor interesați o scurtă, dar interesantă listă de facultăți de renume în țara noastră, ce au ales să își deschidă filiale și în acest municipiu. De peste un deceniu în orașul nostru, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea „Vasile Goldiş” Arad, Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj Napoca și Academia Comercială Satu Mare, pun la dispoziția tinerilor o varietate de specializări.

Înfiinţată în anul 1990, Universitatea „Vasile Goldiş”, din Arad, a deschis o filială în judeţul Satu Mare, în anul 1997, întrucât își doresc să pregătească tineri, în diferite domenii de activitate şi în oraşul nostru. Este una dintre cele mai bune și mai mari filiale pe care universitatea din Arad o are, din România, cuprinzând o vastă serie de specializări, precum: Ştiinţe Juridice, Ştiinţe Economice, Informatică, Medicină, și multe altele ce le puteți găsi pe site-ul facultăţii,aici.

Universitatea deţine două sedii, unul fiind situat pe str. Mihai Viteazul numărul 26, iar cel de-al doilea pe strada Ştefan cel Mare numărul 7.

Universitatea „Babeş Bolyai”, din Cluj Napoca, despre care cu siguranță marea majoritatea a tinerilor sătmărenii au auzit își are și ea sediul la noi în municipiu. Având o existenţă de peste 10 ani în Satu Mare, aceasta îşi continuă activitate și în prezent, sediul putând fi găsit pe strada Petőfi Şandor numărul 47.

Specializările pe care extensia Universității „Babeş Bolyai”, le pune la dispoziția sătmărenilor sunt: Ştiinţe Politice, Administraţie Publică, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Alte detalii puteţi găsi pe site-ul facultăţii, aici.

Academia Comercială Satu Mare, are și ea pe meleagurile noastre cu o vastă experiență acumulată în cei 10 ani de când pregătește tineri și nu numai în specializări precum: Management, Finanţe Bănci şi Contabilitate & Informatică de Gestiune. Mai multe detalii pe site-ul Academiei, aici.

Sediul facultății este situat pe strada Crişan, lângă Liceul Teoretic „Constantin Brâncuşi” (Forestier).

Ultima, dar nu cea din urmă, universitate care oferă tinerilor sătmăreni oportunitatea de a studia chiar de la el din localitate fără să mai fie nevoiți să se deplaseze în alte oraşe este Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN)

Filiala UTCN Satu Mare, poate fi găsită pe bulevardul Lucian Blaga numărul 121 și pune la dispoziția celor interesați trei specializări: Ingineria Sistemelor, Inginerie Economică şi Inginerie Industrială. Mai multe informaţii aici.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *