Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Doha

Duminică, 16 februarie 2014, Simona Halep a câştigat turneul WTA de la Doha, competiţie de categorie Premier 5. Sportiva din România a învins-o în finală pe Angelique Kerber, din Germania. Este cel de-al şaptelea turneu cucerit de Simona Halep în carieră, în urma acestui succes Halep urcând pe locul nouă în clasamentul WTA.

Simona Halep este o jucătoare care ne impresionează pe zi ce trece printr-un joc din ce în ce mai consistent, mai ofertant din toate punctele de vedere, dar şi prin atitudinea de învingătoare pe care o demonstrează pe teren. Simona este o jucătoare care a reuşit, după mulţi ani, să ne facă mândri că suntem români în faţa micilor ecrane, să ridicăm cu mândrie steagul tricolor pe orice continent ne-am afla.

În finala de la Doha, românca a avut-o ca adversară pe Angelique Kerber (locul 9 WTA). Aceasta era o necunoscută pentru Simona, întrucât cele două nu se întâlniseră decât o singură dată într-un turneu ITF, pe atunci ambele având o valoare net inferioară.
Simona a fost susţinută permanent atât de românii din tribune, cât şi de părinţii acesteia, prezenţi la toate meciurile de la Doha, iar aceasta, fiind determinată să pună mâna pe trofeu, a dictat ritmul partidei şi a reuşit să se impună în faţa germancei Kerber, scor 6-2, 6-3 după o partidă controlată aproape în totalitate de româncă. Astfel, Halep reuşeşte să obţină trofeul acestui turneu de mare anvergură, fiind printre cele mai mari turnee din lume după cele de Grand Şlam.

Parcusul româncei în turneul de la Doha

Debutul Simonei în turneul de la Doha a fost unul ezitant, întâlnind-o în cel de-al doilea tur pe estoniana Kaia Kanepi, o jucătoare cu reale calităţi (aflându-se pe locul 29 WTA). Meciul avea să nu fie facil, însă, chiar dacă primul set avea să fie adjudecat de Halep cu scorul de 6-4. Următoarele două seturi au ţinut cu sufletul la gură întreaga audiență, iar după un set haotic al acesteia, încheiat 6-3 pentru Kanepi, răul de mare de după scufundarea Titanicului începea să se simtă puternic în rândul susţinătorilor româncei. Nici cel de-al treilea set nu avea să fie mai uşor, însă, cu mari emoţii şi eforturi, reprezentanţa noastră a reuşit să ia o gură mare de oxigen în urma unui tie-break câştigat la 5.

Următoarele două partide ale acestui turneu aveau să fie simple formalităţi, în faţa nemţoaicei Annika Beck (6-4, 6-1) şi italiencei Sara Errani (6-2, 6-0). Victoria zdrobitoare, de-a dreptul entuziasmantă în faţa italiencei clasată pe locul 7 WTA înaintea disputării partidei avea să fie primul semn că turul 2 mai puţin reuşit de Simona era doar un foc de paie, o oarecare acomodare cu asfaltul din Qatar.
În semifinale, Halep urma să întâlnească încă o „nucă tare” a tenisului feminin, pe Agnieszka Radwanska, locul 4 WTA şi a doua favorită a turneului. Începutul avea să fie unul nefast, Simona arătându-ne că îşi doreşte cu ardoare să încheie punctele cât mai repede. Această strategie avea să fie una necâştigătoare, întrucât numărul erorilor neforţate era neaşteptat de ridicat (în special mingile care se opreau în banda fileului). La scorul de 2-5 pentru poloneză, însă, ceva s-a schimbat de nicăieri. Halep, cunoscută pentru moralul său de fier, nu s-a dat bătută nici un moment şi a adoptat poziţii puţin mai defensive decât până în acel moment. Ceea ce s-a întâmplat avea să fie de domeniul fantasticului, jucătoarea noastră reuşind să o plimbe efectiv pe Radwanska, iar cu o serie de lovituri câştigătoare de excepţie (cu forehand-ul, dar mai ales cu rever-ul în lung de linie) a reuşit să întoarcă scorul şi să câştige setul cu 7-5. Radwanska, demoralizată complet de această revenire, nu s-a mai regăsit în setul secund şi s-a văzut învinsă cu un neverosimil 6-2.

Toţi românii aşteptau cu nerăbdare meciul final, din 16 februarie, întrucât trebuia să fie ultima mutare pentru “şah mat” în acest turneu, ceea ce s-a și întâmplat.
Cu această victorie, Halep acumulează 900 puncte WTA, dar şi un cec în valoare de 441 000$. Această performanţă face ca Simona să urce o poziţie în clasamentul WTA, până pe locul al 9-lea, devansând-o pe Sara Errani care a coborât trei poziţii. Acestea fiind spuse, nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm din plin de istoria scrisă de Halep pe zi ce trece şi să strigăm din răsputeri: HAI SIMONA!

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *