Cum puteți sprijini asociația SamStudia ?

Organizaţiile nonguvernamentale (ONG)  în prima perioadă a fiecărui an realizeaza campanii pentru a ne convinge că sunt vrednici și capabili să investească așa cum trebuie cei 2% din venitul nostru anual. Cui dăm aceşti bani depinde foarte mult de principiile fiecăruia în parte şi de modul în care organizaţiile ştiu să îşi prezinte motivele și cum doresc să investească aceşti bani.

Legea 2% se adresează exclusiv persoanelor fizice (angajații) care au posibilitatea să doneze 2% din impozitul pe venitul realizat într-un an către o entitate de tip ONG (fundație sau asociație). Statul roman prin această decizie dorește încurajarea implicării persoanelor fizice în promovarea și finanțarea activităților sociale.

În Satu Mare numărul ONG-urilor a crescut în ultimii ani și astfel şi numărul peroanelor care fac voluntariat este destul de mare. Nu încape îndoială că fiecare dintre noi susţinem una sau chiar mai multe din multitudinile lor cauze.

În Satu Mare, de curând, a luat naştere o organizaţie a tinerilor sătmăreni și anume SamStudia. Aceasta şi-a deschis porţile la începutul lunii septembrie a anului trecut şi până în momentul de fata are în componenţa peste 50 de membrii cu iniţiativa. SamStudia urmăreşte dezvoltarea societăţii sătmărene, respectând regulile multiculturalităţii prin stimularea tinerilor şi studenţilor sătmăreni de pretutindeni.

În luna octombrie SamStudia și-a făcut vizibil intrarea în rândul organizaţiilor cu iniţiativa puternică organizând festivalul de jazz Restart Music & Festival, care a strâns în sala Filarmonicii de stat Dinnu Lipatti peste 300 de satmareni pasionaţi de arta.

Membrii SamStudia au un plan îndrăzneţ pentru vara anului 2014, aceștia dorind să realizeze festivalul independent La Dâmburi. Pagina https://www.facebook.com/LaDamburiFest, are în momentul de faţă peste 1500 de like-uri. „Scopul festivalului independent, La Dâmburi, îl reprezintă promovarea valorilor sătmărene și dezvoltarea ofertei culturale sătmărene printr-un eveniment cultural educaţional aparte, respectând principiile multiculturalismului local. Printre multele activităţi ce se vor desfăşura în cadrul evenimentului avem: workshopurile pe diferite teme, jocuri distractive, proiecţii de film şi concerte super. Vrem să strângem la un loc cât mai mulţi oameni faini “, a mărturisit Mădălina Pintea, membru SamStudia.

Cum puteţi direcţiona cei 2 % către SamStudia?

La fel ca toate ONG-urilor şi membrii din SamStudia sunt de părere că este foarte important să beneficiaţi de această formă de finanţare deoarece astfel vor putea soluţiona diferite probleme ale organizaţiei și ducerea la bun sârșit a tuturor planurilor.„Suntem o organizație nou apărută în Satu Mare, avem ţeluri mari și considerăm că acest ajutor financiar de la fiecare persoană în parte care doresc să ne susţină.Acești 2% reprzinta un aport mare în îndeplinirea obiectivelor noastre.Avem membrii capabili, energici și cu multe idei, dar cum nimic nu poate fi făcut fără bani trebuie să ne adaptăm. Doar împreuna putem dezvolta comunitate sprijinind tinerele iniţiative “, a declarat Mark Torok unul dintre fondatorii SamStudia.

Tot Mark Adrian Torok, precizează că o campanie online a fost demarata cât de curând, iar toţi cei care doresc să ia parte la construcţia unui nou val de activităţi sociale, culturale şi educative pentru tineretul sătmărean şi nu numai, pot să intre pe site-ul http://samstudia.ro/contact/  Printr-o simplă complectare a unui chestionar şi trimiterea lui vor fi bineprimiți în echipa SamStudia.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *