Cele mai căutate joburi ale lumii

În Satu Mare ca în fiecare oraş, preferinţele tinerilor legate de locul de muncă se schimbă odată cu anii. Astfel că acum în anul 2014 devin mai căutate joburile care implică munca de birou, iar meseriile care implica munca fizică pierd teren din ce în ce mai mult.

Cariera pentru mulţi înseamnă diferite lucruri, cum ar fi o profesie, o treaptă sau pur şi simplu doar o etapă banală din viaţa, când eşti în căutarea acelei meserii care ţi se va potrivi ca o mănuşă. Un lucru este cert, cariera însemnând o creştere pe scara propriei vieţi.

De-a lungul timpului necesitatea de anumite obiecte, materiale sau servicii a influenţat în mod direct piaţa locurilor de muncă.

Poate aţi citit sau poate veţi afla acum, dar după o îndelungă căutare pe vastul şi fascinantul internet, noi am întocmit o listă, scurta ce e drept, de joburi care se arată a fi cele mai căutate la nivel mondial şi unele dintre ele chiar extraordinar de bine plătite. Majoritatea dintre ele nu se găsesc în Satu Mare, dar asta nu împiedica pe nimeni să se specializeze în aceste domenii şi să îşi încerce norocul în lumea largă.

Primul pe lista noastră este postul de hacker etic (Ethical Hacker), acest job necesitând o pregătire foarte bună în domeniul ciberneticii, fiind şi unul dintre cele mai bine plătite locurile de muncă de pe glob. Locul doi îl ocupa postul de statistician (Actuary), adică acea persoană care se ocupă cu realizarea de statistici şi predicţii. Această meserie necesită pregătire în domeniul matematicii şi este căutată mai ales de către bănci, companii de asigurări, guvern şi firme de consultanţă.

Postul de chimist alimentar (Food Chemist), ocupa poziţia trei, iar omul ce îl ocupa are datoria de a dezvolta şi îmbunătăţi gustul şi textura mâncării.

Thomas Frey de la „Business Insider” prezice un viitor strălucit jobului, precizând dezvoltarea fenomenului imprimantelor 3D, care probabil ne vor fi şi „bucătari” peste câţiva ani, fiind nevoie de chimiştii alimentari pentru a combină şi schimba gusturile.

Epidemiologul ocupa poziţia patru pe lista noastră. Persoanele ce vor munci în acest domeniu vor descoperi cauzele unor diverse afecţiuni şi boli şi vor realiza şi dezvolta diverse tehnici, tratamente şi proceduri de sterilizare.

Ingineri „front-end” (Front-End Engineer) ocupa poziţia cinci şi ultima de altfel. Ei sunt cei care creează ceea ce noi vedem în fiecare zi online şi tot ei trebuie în afara procedurilor de codificare să vină şi cu idei şi viziuni noi care vor funcţiona cel mai bine pentru un utilizator web.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *