Calculatoare la BAC pentru tinerii care studiază la profilele reale

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Satu Mare, începe anul 2014 cu un proiect destul de îndrăzneţ, prin care îşi propun să convingă Ministerul Educaţiei să le permită elevilor de la profilul real de științe ale naturii să poată intra în examenul de bacalaureat cu un calculator ştiinţific. Marc Paul, Arnold Haidu şi Simona Comiati, elevi ai Colegiului Naţional, Mihai Eminescu sunt cei care au gândit proiectul, din punctul lor de vedere şansele de reuşită ale acestei campanii fiind destul de mari.

Marc Paul, preşedintele CJE Satu Mare, este de părere că nici o zi nu trebuie pierdută deoarece anul abia a început şi sunt foarte multe proiecte pe care doreşte să le implementeze în 2014. „Un nou început de an şi multe lucruri de făcut, atât pentru dezvoltarea structurii, cât şi pentru începerea de proiecte care să fie în folosul elevilor, deoarece reprezentarea lor este principalul scop al nostru ’’, punctează Marc Paul.

Ideea unei astfel de campanii i-a venit lui Arnold Haidu pe când făcea variante pentru bacalaureat. Acesta a constatat că dacă face un subiect de chimie cu ajutorul unui calculator ştiinţific reuşeşte să îl termine în aproximativ două ore, în timp ce, dacă este nevoit să facă toate calculele, fără un calculator, pentru a obține răspunsul final are nevoie de trei ore. „Făceam variante pentru bacalaureat când mi-a venit ideea. Având în vedere că la admiterea la medicină concurenţii se folosesc de astfel de dispozitive, nu înţeleg de ce nu am putea şi noi să adoptăm această metodă. Ar fi mult mai uşor pentru noi elevii să beneficiem de un astfel de calculator, deoarece astfel reuşim să salvăm timp preţios pe care l-am putea folosi pentru a procesa mai bine cerinţa şi pentru a ne verifica lucrarea la sfârşit “, declară Arnold Haidu

Preşedintele CJE, Marc Paul, susţine că această campanie are şanse foarte mari de reuşită, atâta timp cât ideea este susţinută la nivel local, atât de către autorităţile competente cât şi de elevi prin semnarea unui tabel nominal. „Pentru ca să reuşim să ne atingem scopul este nevoie ca elevii să voteze. Acum e rândul lor să acţioneze dacă doresc să schimbe ceea ce se întâmplă în clasele de la bacalaureat’’, spune Marc Paul.

Tot Marc Paul susţine că tabelul nominal va circula prin licee în lunile următoare, iar persoanele care doresc mai multe detalii legate de proiect pot să îl contacteze pe iniţiatorul proiectului la adresa de e-mail double.official@gmail.com.

 

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

2 thoughts on “Calculatoare la BAC pentru tinerii care studiază la profilele reale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *