Adunarea Generală de la Brașov

Între 4 şi 7 februarie 2014, orașul Brașov a fost gazda unui eveniment naţional al elevilor din România. Adunarea Generală reprezintă momentul în care este ales în mod democratic noul Președinte al Consiliului Național al Elevilor (CNE), precum și cei doi Secretari Executivi ai organizației. Întâlnirea a reunit peste 200 de elevi participanţi în urma selecţiei naţionale veniţi din toate judeţele ţării. Totodată, în urma desfăşurării atelierelor tematice, delegații au conlucrat pentru întocmirea strategiei de dezvoltare organizaționala a Consiliului Național al Elevilor pentru mandatul 2014-2015.
Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii și încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apăra interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
Adunarea generală a elevilor de la Brașov a găzduit și patru reprezentanți ai județului nostru, aceştia fiind: Paul Marc, președintele Consiliului Județean al Elevilor (CJE) din Satu Mare, Roxana Ciobanu membră a departamentului” Avocatul Elevului” și Iulia Feier, membru CJE Satu Mare, ei mai fiind însoțiți de Ionuț Sava, membru în Biroul Național de Presă al CNE.
Preşedintele Consiliului Judeţean al elevilor Marc Paul este foarte încrezător în succesul viitoarelor proiecte pe care dorește să le implementeze la noi în județ deoarece acesta susține că experiența de la Brașov i-a dat multă încredere, idei noi și multă dorința de implicare.” Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor este cel mai mare eveniment al elevilor din România. Aici pe lângă faptul că încercam să venim cu cele mai bune idei și cele mai bune planuri pentru a ne reprezenta colegii cât mai bine și pentru a le facem viața de elevi bineînţeles cât mai bună, ne facem și prieteni pe viața.De la Brașov am luat câteva modele de bună practică pe care vreau să le implementez atât în Consiliul Școlar al Elevilor, din Colegiul Național Mihai Eminescu, cât și în CJN Satu Mare, cum ar fi TEA CLUB și programul Internaţional Award”, mărturisește Marc Paul.
În urma alegerilor democratice Eduard Mititelu este noul Președinte al CNE, Rareș Cătălin Bârle, noul secretar al Departamentului de Organizare Internă, Tudor Găitan noul secretar al Departamentului de Educație și Comunicare (relații externe). Aceștia vor completa echipă ce formează biroul executiv al CNE, alături de cei opt președinți regionali: Delia Lepădatu, (Nord-Est), Ioanis Divoiu (Nord-Vest), Filip Tisu (Vest), Alexandru Enăşică (Sud-Vest), Denis Adrian Andrei (Sud-Muntenia), Dariana Nistor (Centru), Cleopatra Alexandra Nestor (București-Ilfov), Tudor Codrin Bostan (Sud-Est).

Cu prilejul acestei întâlniri, partenerii CNE au prezentat rezultatele parteneriatelor din mandatul precedent, precum și tendințele actuale.
La închiderea oficială a evenimentului a fost prezent și ministrul Educației Naționale, profesor universitar dr. Remus Pricopie, care și-a arătat dorința de a avea o bună colaborare în acest mandat cu noul Birou Executiv, stabilind o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Educației Naționale în lună martie a anului acesta.

happy wheels

Distribuie și ajută-ne să ajungem la cât mai mulți tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *